Gent Rugby zendt waarschuwing naar concurrenten

donderdag 18 oktober 2012 8u45 | Mathias De Schrijver | reageer
Trefwoorden: , .

Gent had vorige week niet zonder moeite gewonnen van Brugge en zocht dringend bevestiging door een eerste uit-overwinning te boeken. RC9 had nog steeds 0 punten, maar had het Lommel, Brugge en vooral Brigandze zeker niet eenvoudig gemaakt. Gent onderschatte de tegenstand zeker niet.

Gent begon terughoudend aan de partij, maar scoorde al snel de eerste strafschop, 0-3. Na mooi samenspel volgde de eerste try na ongeveer 10 minuten, de conversie werd gescoord. Vanaf dan was het al Gent dat de klok sloeg. Snel open spel, goede rucks en knappe individuele en collectieve acties. Er stond voor het eerst dit seizoen een ploeg op het veld, die meer was dan de som van de spelers, en dat hebben de Limburgers geweten. Bij momenten zaten er nauwelijks enkele handen aan de bal tussen 2 tries. RC9 zag sterretjes en bij de rust stond de niet eens overdreven 0 – 60 op het bord (9 tries).

Gent Rugby

Na de rust had Gent meer genade met RC9. De Limburgers toonden echter dat ze geen sukkelaars zijn door een knappe reeks acties met een try af te ronden. De Gentse defensie ging hier niet vrijuit. Gent herpakte zich en gaf ook de kans aan de reserves om hun kunsten te tonen. Tien minuten voor tijd viel een licht geblesseerde Robert Nachenius uit, zodat Gent de match met 14 eindigde. Na enkele mooie acties werd de eindscore uiteindelijk 7-91, wat gezien het spel niet eens het hoogst haalbare was voor Gent.