Gent Rugby geen partij voor Visé

vrijdag 2 november 2012 11u34 | Mathias De Schrijver | 2 reacties
Trefwoorden: , .

Vorige zondag kon Gent Rugby met veel vertrouwen en zonder verplichtingen de bekerpartij tegen het twee klasses hoger spelende Visé beginnen. Door blessureleed na een zwaar seizoensbegin speelde niet de sterkste, maar wel een degelijke Gentse ploeg in deze zestiende finale. Gent kreeg 14 punten voorsprong bij de aanvang, 7 punten per klasse verschil, beginscore 21-7.

Gent Rugby versus Visé

Gent begon vrank en vrij, maar kreeg al snel een eerste try om de oren na knullig verdedigen van Gent. 21 Р14, de voorsprong slonk snel. Gent prikte terug via een penalty, maar kon niet verhinderen dat Vis̩ na enkele mooie acties op voorsprong kwam na een kwartier spelen via een derde try, 24-26. Gent was in de spelhervattingen zeker niet de mindere, maar zag met lede ogen een snel spelend Vis̩ keer op keer door de Gentse defensielijn breken. De Gentse defensie slaagde er niet in de aanvallers snel op de grond te brengen, waardoor Vis̩ voortdurend snel kon blijven spelen en gaten trok in de Gentse defensie. Bij de rust leidde Vis̩: 24-49.

Gent Rugby versus ViséGent Rugby versus ViséGent Rugby versus ViséGent Rugby versus Visé

De tweede helft toonde een gelijkaardig spelbeeld. Gent kon in de tweede helft de op hun lauweren rustende tegenstanders meer bedreigen. Vis̩ kreeg minder kansen en werd veel beter afgeblokt door Gent. Gent begon daarentegen redelijk te draaien. De onuitgegeven ploeg begon elkaar meer en meer te vinden en Gent toonde enkele knappe dingen. De welverdiende try van Gent volgde na enkele mooie achtereenvolgende acties van het Gentse pack. Vis̩ is al bij al de verdiende winnaar, gezien het duidelijke klasseverschil, met 8 Р68 (29 Р75 met handicap).

Gent Rugby versus ViséGent Rugby versus Visé

Volgende afspraak: Gent – Brussels Barbarians, 11/11/12, 15u00 in Gent, aan de Blaarmeersen. Met een gezellig en warm clubhuis.