Gent Rugby maakt het in de eerste helft af tegen Brigandze

donderdag 29 november 2012 9u14 | Mathias De Schrijver | reageer
Trefwoorden: , , .

Gent moest winnen om een comfortabele voorsprong te houden. Het Berlaarse Brigandze had dit seizoen al getoond over een degelijk team te beschikken. Vooral de forwards van Brigandze zijn te duchten tegenstanders in eerste regionale.

Gent Rugby

Gent begon furieus en opende na vijf minuten de score met een try. Enkele minuten later volgden een penalty en een tweede try, zodat Gent snel 17-0 voor stond op Brigandze. Hierna vond het Berlaarse team meer evenwicht en maakte het Gent vooral moeilijk via scrums en packspel rond de rucks. Dat resulteerde in een penalty en een try voor Brigandze: 10-17. Gent reageerde door snel twee tries te scoren. Het spel werd erg potig en dat stond goed rugby in de weg. Gent scoorde uiteindelijk nog een penalty en een vijfde try en kon geruststellend gaan rusten bij 10-39.

Gent RugbyGent RugbyGent RugbyGent Rugby

De tweede helft bracht weinig goeds. Veel fouten, veel penalties en weinig mooie acties. De Gentse muur week echter niet voor het Berlaarse geweld en toonde pal te staan in de verdediging. Gent kon uiteindelijk een zeldzame actie mooi afronden, maar liep vlak voor affluiten tegen een penalty-try aan. Finale score: 17-44.