Gent komt zonder kleerscheuren uit draak van wedstrijd

donderdag 20 december 2012 14u43 | Mathias De Schrijver (tekst), Nathan Impe (beeld) | reageer
Trefwoorden: , , .

Gent zakte als comfortabele leider af naar de Kempen. De score van de heenmatch (78-0) zat nog fris in het geheugen. Arendonk bewees dit seizoen duidelijk sterker te zijn thuis dan buitenshuis, maar stond toch voorlaatst. Gent moest in elk geval met een bonuspunt huiswaarts keren, Arendonk wou vooral niet over zich heen laten lopen en indien mogelijk de leider wat punten afsnoepen.
Gent begon de match als een slappe schotelvod. Er was niets te zien van het sprankelende, snelle rugby dat de Oost-Vlamingen normaal brengen.

Rugby

Arendonk kwam niet eens onverdiend op 3-0 voorsprong. Gents jeugdproduct Pepijn Wijffels bedankte de coach voor het vertrouwen en rondde een solo run mooi af, de moeilijke conversie was een koud kunstje voor Anis Hachani, 3-7. Gent begon zonder goed spel toch wat meer te domineren, maar meer dan een driepunter leverde dat niet op. Arendonk profiteerde van de ettelijke Gentse fouten en kreeg een terechte penalty-try toegekend na een opeenstapeling van Gents geklungel. Coach Bruyere probeerde zijn mannen geconcentreerd te houden en wond zich mateloos op in het zwakke Gentse spel. De Gentse lijn verkwanselde verschillende gemaakte try’s en Gent begon stilaan te vrezen dat het bonuspunt en zelfs de overwinning in gevaar waren. Gelukkig werd één van de kansen net voor de rust toch verzilverd, 8-15 aan de rust.

Rugby Rugby

Na de rust kwam Gent wat meer in zijn spel, maar de focus en inzet waren er nog altijd niet. Na twee knappe collectieve acties scoorde Gent try’s 3 en 4, goed voor het bonuspunt. Arendonk scoorde nog een penalty en Gent scoorde nog een vijfde try. Veel meer dan de score wil Gent niet onthouden van deze wedstrijd.

Door het nieuwe puntenverlies van eerste achtervolger Kortrijk, gaat Gent de winterstop in met 12 punten voorsprong, comfortabel maar nog onvoldoende om met dergelijk slecht spel kampioen te spelen.

Volgende afspraak: Luik – Gent (bekermatch), 27/01/13, 15 u. in Luik.