Gent Rugby wint topper tegen eerste achtervolger met duidelijke cijfers

woensdag 6 februari 2013 14u16 | Mathias De Schrijver | reageer
Trefwoorden: , .

Gent stoomde zich de hele maand januari klaar voor de topper tegen Kortrijk, de enige ploeg die erin slaagde Gent te verslaan in de heenronde. Kortrijk stond op een ruime achterstand (12 punten) en mocht bij verlies de hoop op de titel wel vergeten. Gent had er een erezaak van gemaakt de uitschuiver van de heenronde uit te vegen en te bewijzen dat het iedereen in deze competitie aankan.

Gent vertaalde deze ambitie in prachtig spel. Een schitterende uitbraak van fullback Anis Hachani leverde al na enkele minuten een 7-0 voorsprong op voor Gent. Niet veel later volgde een tweede en derde try. Gent stond na een kwartier al 21-0 voor en domineerde het spel op alle vlakken. Zowel in open spel, scrums, line-outs als breakdowns kwam Kortrijk er amper aan te pas. Het mag eigelijk een wonder heten dat Gent bij de rust nog altijd maar 21-0 voor stond.

De tweede helft bracht een gelijkaardig spelbeeld. Gent domineerde en ging naarstig op zoek naar de vierde try, goed voor een bonuspunt. Die try kwam er na tien minuten na prachtig pakspel. Een knappe rush van youngster Benito Van Hove (op zijn 18 al bijna twee jaar een vaste waarde) sloeg Kortrijk volledig KO (35-0). Coach Bruyère liet de resterende vijf bankzitters opdraven voor het resterende kwartier. Kortrijk wilde nog wel en drukte Gent nu meer achteruit. Na vijf minuten beuken op enkele meters van de Gentse try-lijn, kende de ref Kortrijk een penalty-try toe. De conversie werd nog gemist, wat de eindscore op 35-5 bracht.

Gent kan met 16 punten voorsprong op nu eerste achtervolger Lommel comfortabel de rest van het seizoen aanvatten. De enige die Gent nog van de titel kan houden, is Gent zelf.

Volgende afspraak: Brugge – Gent, 10/02/13, 15u00 in Brugge.