Gent Rugby zet nieuwe stap richting titel

donderdag 7 maart 2013 9u01 | Mathias De Schrijver | reageer
Trefwoorden: , .

Gent moest door de vele blessures noodgedwongen met 16 man aantreden tegen Mechelen. Gent komt elke week dichter bij de titel in eerste regionale, maar moet zich toch blijven concentreren om niet te gemakzuchtig te worden. Mechelen, achtste in de stand, kreeg in de heenmatch een 0-104 pandoering van de Gentenaars en was belust op eerherstel.

Gent begon ongeconcentreerd en slap aan de wedstrijd. Mechelen profiteerde en scoorde na enkele minuten een eerste penalty, 0-3. Enkele minuten later liet Gent de kans liggen om de score te verdubbelen. Coach Bruyère moest voor de zoveelste keer dit seizoen zijn manschappen wakkerschudden. Gent beukte slapjes op de Mechelse defensie, maar scoorde toch via een knappe actie van de Gentse lijn. Gent worstelde met zowel de scrums, line-outs en rucks en zag bij momenten sterretjes. Mechelen profiteerde gelukkig niet, vooral dankzij de goede verdediging van Gent. De Oost-Vlamingen gaven bijna elke aanvallende bal af aan Mechelen. Naar het einde van de eerste helft kreeg Gent zijn fouten eruit en kon het nog tweemaal scoren, 17-3 bij de rust.

Gent startte even slap aan de tweede helft en vervolgde de wedstrijd even slap. De Maneblussers hadden bloed geroken en gingen vol voor de stunt van de competitie. Dat was het signaal voor Gent om toch een tandje bij te steken. De Mechelaars wisten geen raad met het propere spel van Gent en maakten er bij momenten een waar slagveld van. Gent liet zich niet uit zijn lood slaan en scoorde snel een vierde try. Het spel bleef zwak, maar de conditie was bij Gent toch net iets beter dan bij de tegenstand en dat resulteerde in drie knappe try’s na rushes vanop de eigen helft. Afwerkers van dienst waren full-back Wannes Robeynst, pijlsnelle winger Gilles Van Der Kreeft en flanker Mathias De Schrijver. Gent eindigde de match met een wrang gevoel na een moeilijke match, maar kan met een 43-3 al bij al niet ontevreden zijn.

Gent behoudt zo zijn riante voorsprong in het klassement en hoopt zich op 10-3-2013 te verzekeren van de titel.

Volgende afspraak: Gent – Brigandze, 10/03/13, 15u00 in Gent (Blaarmeersen), voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Mits winst met een bonuspuntje kunnen ze zich nu reeds tot kampioen kronen en promoveren ze naar de nationale afdelingen! U bent bij deze van ganser harte uitgenodigd om te komen supporteren en Gent RFC naar de overwinning en promotie te schreeuwen!
(En mocht het weer toch omslaan, er is meer dan plaats genoeg in het clubhuis!)