Gentse waterpolodames winnen beker van België!

dinsdag 28 mei 2013 10u49 | Koen Colpaert | 2 reacties
Trefwoorden: , .

De Gentse dames hebben op een schitterende wijze revanche genomen voor de verloren titel.
In een kolkend zwembad van Moeskroen klopten ze de kersverse landskampioen MZV Eeklo met duidelijke 4-9 cijfers. Gentse wint zo voor het tweede jaar op rij de wisselbeker Hugo Rasschaert. Een mooi eerbetoon aan de eigen erevoorzitter, die de beker voor het tweede jaar op rij naar zijn Gent ziet komen.

20130528_waterpolo

Alles was voorhanden om er een fijne match van te maken. De tribunes waren goedgevuld, de beide supportersclans lieten zich flink horen. Eeklo wou de dubbel, Gent wou revanche voor de verloren titelmatch. Bij wijze van voorbereiding trok een delegatie van de Gentse dames vorig weekend naar het Franse Longwy voor een internationaal tornooi. De meisjes werden daar knap derde. Gentse zette Eeklo meteen op eigen helft vast, en scoorde vlot de eerste doelpunten via Steffi Rijckaert, 0-2. Eeklo moest naar adem happen en pakte al snel 2 uitsluitingen, Gentse deed niets met de man-meer situaties.

Gentse bleef ook in de tweede helft de zaken netjes onder controle houden, Sylvie Den Blauwen zette de 0-3 op het bord, Nona Laton de 0-4. Eeklo probeerde wel, maar stootte telkens weer op een secuur keepende Lois Laton. Die was zaterdag niet te kloppen. Haar ploegmaats bedankten met een 0-5 aan het einde van de tweede periode, het derde doelpunt van Steffi Rijckaert.

Eeklo wisselde van doelvrouw na de tweede periode, ex-olympiër Pascale Verbauwen nam de plaats van Romy Ingels in, maar ook zij moest zich al snel omdraaien. Charlotte De Vos werkte een mooie aanval “at the buzzer” af, 0-6 voor KGZV, de Eeklose supporters wisten niet wat hen overkwam. De Eeklose coach Maarten De Bolster voerde dan een tactische wissel in, hij ging over op een gedreven pressing, en Gentse had niet meteen een antwoord klaar. Fee Lampaert scoorde de 1-6, en nog geen minuut later shotte Janna De Cock de 2-6 tegen de touwen.

Ook bij de start van de laatste periode bleef de Eeklose druk aanhouden. Sien Verbeke scoorde vanop penalty de 3-6 en deed de Gentse aanhang twijfelen. Hun speelsters waren even op zoek naar zichzelf. Verloren ballen en enkele mislukte afstandshots toonden de twijfel in de Gentse rangen. Gelukkig pakte doelvrouw Lois Laton alle kansen van MZV Eeklo, en zo kon Gentse weer naar adem happen. Nona Laton zette in een ware survival-stijl de 3-7 op het bord, en even later scoorde Steffi Rijckaert de 3-8. Gentse vergat even later Annemie De Boever. De Eeklose ancien kon zo een mooi doelpunt scoren 4-8. Een Gentse time-out op 1 minuut 17 seconden van het einde nam alle twijfels weg, Nona Laton scoorde meteen de 4-9, de beker was binnen. De coaches Patrick Van Peteghem en Dave Sintubin werden in het water gegooid, hun ploeg nam op een superieure wijze revanche voor de titelmatch. De beker gaat zo voor het tweede jaar naar Gent, en daar waren heel veel mensen blij om. Een mooie afsluiter van alweer een schitterend seizoen.