Spirituele beurs in het Novotel

woensdag 24 juli 2013 22u18 | Renaat Ghekiere | reageer
Trefwoorden: .

‘Beste mensche, iere astenblieft allemoal uitstappe veur de Gensche Fieste. In ’t werekiere opstàppe in de Veldstroate…’

Wat is er even Gents als de Gentse Feesten? Gents!
De fantastische aankondigingen in tram 1 voor de volgende arrêt verdienen toch wel een speciale vermelding op de blog vind ik. En als ze die al gekregen heeft dan is ’t nu den twiede kier.

Ik bezoek de Feesten vandaag voor de verandering eens in de namiddag. Ik steek vanaf de tramhalte St Baafs- en Emile Braunplein over, ’t is uitstekend weer voor een wandelingetje. Aan weerszijden van het stadhuis spelen twee jazz-bands tegelijk een loom matinee-concert.

Maar ik ben niet voor de muziek gekomen: ik ga richting Novotel. In de cryptekelder onder het hotel is de spirituele of paranormale beurs ondergebracht, daar wil ik meer van weten.
Gasten van het Novotel zitten in of aan het zwembad en zoeken verkoeling van de warmte… oeps,  blijkbaar ben ik langs de verkeerde ingang het hotel binnengekomen.

20130724_paranormaal4

Als ik de trap afga naar de ondergrondse cryptekelder dan voelt het daar ook heerlijk fris. En de toegang is trouwens gratis.
De opstelling voor de beurs is bescheiden, zo’n acht tafels staan in rechthoekformatie ingericht met daarop voorwerpen of materiaal van de paranormale diensten-aanbieders.
De cryptekelder is natuurlijk een schitterende ruimte, geschikt voor bijna elk evenement dat je maar kan bedenken.

Er zijn eerst maar een tweetal andere mensen, het zijn enkele ‘oude rotten’ in het vak.
Om al de aanwezige standhouders te kunnen zien had ik tijdens een weekend moeten komen, want sommigen gaan gewoon werken naast de paranormale activiteit.

Je kan hier terecht voor een consultatie in onder andere astrologie, handlezen, aurafoto’s, tarot, ayurvedische massage. Of iets minder bekend (voor mij toch): koffiedik lezen, geestelijk tekenen, zandlezen.

Ik weet dat het een eindeloze discussie is wat hiervan allemaal betrouwbaar of gefundeerd is en aan deze discussie wil ik niet meedoen. Dat het Novotel zonder probleem de crypte ter beschikking stelt tijdens de hele Gentse Feesten zegt ook al veel.

Bovendien zegt de organisatie dat ze enkel mensen toelaat die ze zelf goed kent, ze houdt zich verre weg van charlatans of geldkloppers. De mensen die ik spreek zitten inderdaad al dertig jaar en meer in het vak. Het is ook de bedoeling dat de standhouders sociaal zijn want de onderlinge sfeer moet gezellig en vriendschappelijk blijven zolang de beurs duurt, negen dagen lang.
Ik vind het wel mooi dat dit óok deel kan uitmaken van de Gentse Feesten. En dat zal de komende jaren normaal ook zo blijven zegt de organisatrice.

Je wil misschien weten of ik zélf voor een raadpleging gekomen ben? In mijn handpalm en op mijn vingertoppen staan nog steeds een aantal puntjes en streepjes getekend met stylo, maar ik zal niet verklappen hoe ik daar aan gekomen ben…

Na het bezoek stap ik terug in de blakende zon en de tram op naar St-Pietersstation. Tijdens de rit amuseren twee ouderen zich kostelijk om de halte-aankondigingen, en ik lach hartelijk mee.

…droom ik nu of zou het dan tóch de stem van de burgemeester kunnen zijn?

De Spirituele of Paranormale beurs is nog tot het einde van de Gentse Feesten elke dag gratis te bezoeken vanaf 13.00u tot 23.00u, in de cryptekelder van Novotel, Goudenleeuwplein 5.

© 2013 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.