Zomerterras Vooruit

vrijdag 16 augustus 2013 8u39 | Gudrun (tekst), Karen De Visch (beeld) | 9 reacties
Trefwoorden: , .

Vorige week donderdag was ik met mijn tweejarige dochtertje aan de Zuid, en wilde ik ergens iets eten in de buurt. Een vriendin zei onmiddellijk: “Het terras van de Vooruit!” Het was stralend weer maar toch niet te warm, dus waarom niet?
We spraken af om 12.00u, en het bleek ook maar om twaalf uur open te gaan, maar blijft dan wel open tot één uur ‘s nachts. We waren dus een van de eersten, maar eigenlijk stroomde het snel vol.

20130816_vooruit2

De kaart is zeer beperkt: dagsoep, spaghetti met geitenkaas en honing, of een enorme salade, met ansjovis of tempeh. Voor de kinderen is er spaghetti. Meer moest dat eigenlijk niet zijn, en dus ging ik aan de toog bestellen. Je bestelt, betaalt, krijgt je drankjes mee, en meteen ook het nummertje van je bestelling. Zodra de lichtjes van het gadget oplichten, is je bestelling klaar, en kan je ze gaan afhalen.

Intussen installeerden de vriendin en ik ons onder een parasol op de kleurrijke stoeltjes. Gezellig is het er wel, met duidelijk een jong en hip publiek, en heel veel smartphones en laptops. Er staan niet alleen tafeltjes, ook strandstoelen kan je er vinden, en op de banken rondomrond blijken er overal stopcontacten te zitten voor de digital nomads onder ons.

20130816_vooruit1

Al na een dikke vijf minuten was ons eten klaar: niet moeilijk natuurlijk, als je bij een van de eersten bent, en de kaart zo beperkt is. Dik in orde, dus! Mijn dochter werd wildenthousiast bij de flikkerende lichtjes, en bleef even enthousiast over de spaghetti. Ook de spaghetti en de salade werden gekeurd en goed bevonden. Geef toe: het ziet er toch heerlijk uit?

De prijzen weet ik intussen niet meer precies, maar ik dacht dat de spaghetti 11 euro was, en de salade 12 euro. In ieder geval waren ze fair geprijsd, niet overdreven.

Als ik nog eens moet lunchen in de buurt van de Zuid, weet ik intussen wel weer waarnaartoe. Als het mooi weer is, tenminste!

© 2013 GENTBLOGT VZW

9 reacties »

 1. Reactie van Anno

  Ik ben er alvast niet te spreken over de houding van de jonge, blonde en Hollandse toogmedewerkster. Toen ik op zoek was naar de toiletten was ik per ongeluk een deur binnengegaan waarachter wandtegels te zien waren. Ik dacht dat daar het toilet zou zijn. Begon dat mens me nu uit te maken voor een volle toog! Alsof ik met mijn kind en slechte bedoelingen achter de toog liep. Ze hield niet op en wees me als een klein kind terecht. Wat later bestelde ik drank die ze voor mijn neus plofte en ze herhaalde het te betalen bedrag echt buiten verhouding luid en kwaad. Voor de toiletten moest ik trouwens het donkere en verlaten cafe door en er waren een groot aantal trappen. Met een kind is dat niet erg handig, ook dat nog,… Verder zeer tof ingericht maar naar mijn gevoel een gemaakte sfeer. Ik voelde me er met een kind wat opdringerig tussen de digi jongens en meisjes,….

  • Reactie van Vooruit

   Jammer dat je geen positieve ervaring had op ons terras. We nemen je feedback mee en bekijken het intern.

 2. Reactie van ann

  heb ook niet zo’n denderende ervaring in de 1ste week na de opening. Om 11u.57 kon ik nog niets bestellen wegens nog niet open, hoewel men met z’n allen gezellig aan het kletsen was achter de toog.
  Eens open bleek niets van wat ik vroeg voorradig ( en wel vermeld op de menu ), ben dan maar ergens anders naar toe gegaan.

  • Reactie van Vooruit

   Jammer dat je geen positieve ervaring had op ons terras. We nemen je feedback mee en bekijken het intern.

 3. Reactie van nic deroover

  Men kan zich afvragen hoe een VZW (??) 4,500,000€ kan opstrijken om in EERSTE plaats een terras te kunnen bouwen om superheerlijke spaghetti en enorme salades (??) te gaan serveren op de kap van de belastingbetaler, terwijl Crombez er alles aan doet om al de omliggende horecazaken via z’n fiscus-zwaard de nek om te wringen. Lang leve het gentse nieuw-communisme met haar brood- en spelen indoctrinatie.

  • Reactie van TSJOK

   @Nic,
   Wij zijn verschillende keren naar het Oostblok gereisd, zowel voor of na de val van de muur. Wij hebben daar vrienden, zowel in Polen, Hongarije, Kroatie en Sloveniê. Wij hebben daar de resultaten gezien van het communisme, en geloof me, het was daar allesbehalve brood en spelen. Prijs je gelukkig dat je in Gent woont, waar we ongestraft op alles en nog wat kunnen mekkeren. En zeg, wat een luxe probleem heb je
   toch : die volgens jou lelijke foto van Hendrik !

 4. Reactie van Tim

  Na een aantal keer op het terras van de Vooruit te hebben gezeten kan ik enkel goede ervaringen delen. OK, het is soms druk, soms zijn er dingen uitverkocht, maar het is een groot terras.
  Er zit wel een ander publiek dan normaal, wat hip volk… Bleh, maar daar kunnen ze niet veel aan doen…

  En die blonde achter de toog (die Hollandse) is de max!

 5. Reactie van phil

  Het is een tof terras, en een goeie manier om de zomer te overbruggen. We herrinneren ons nog allemaal dat de vooruit steeds gesloten was in de zomermaanden. De samenwerking met andere koks in juni en juli bracht heerlijke recepten naar de vooruitkeuken, jammer dat dit nu niet meer het geval is. Spaghetti Vooruit heb ik altijd wat flets gevonden…

  • Reactie van Vooruit

   Hey Phil

   Bedanktvoor het compliment! Wat de samenwerking met andere koks betreft: wij werken nog steeds samen met andere koks en hun gerechten worden nog steeds geserveerd in het Café. Ook de recepten kan je vinden op onze website of in het Café!