Jonge Gentse karateclub sleept prijzen in de wacht

vrijdag 21 februari 2014 13u38 | Michel Vuijlsteke | reageer
Trefwoorden: .

karateOp zondag 16 februari 2014 vond in het Limburgse Balen het Belgisch Kampioenschap JKF Goju-Kai Karate plaats. Ook de Gentse club ‘Roma Seiwakai Goju Ryu Karateclub Gent’ vaardigde 6 deelnemers af. Hoewel de club nog zeer jong is (ze werd begin 2012 opgericht) behaalden de karateka’s uit Gent een prachtig resultaat.

In de discipline ‘kumite’ traden drie van hen met volle inzet aan. Laura wist haar deelname met een tweede plaats in de categorie ‘pupillen meisjes’ letterlijk te verzilveren.

In de discipline ‘kata’ wist de club maar liefst vijf podiumplaatsen in de wacht te slepen. Enkel Patrick, de jongste telg van de Gentse karateclub, kon door de plankenkoorts geen medaille veroveren. In de categorie ‘pupillen meisjes’ domineerden Laura en Lily het podium met respectievelijk de eerste en de tweede plaats. Bij de ‘pre-miniemen meisjes’ kaapte Monica het brons weg, terwijl Tibor bij de ‘miniemen jongens’ zilver behaalde. Sevdalin tenslotte maakte het feest compleet door te winnen in de categorie ‘scholieren jongens’.

Deze prestaties zijn des te opmerkelijker gezien het feit dat dit Belgisch Kampioenschap voor alle zes karateka’s de eerste wedstrijd ooit was waaraan ze deelnamen. Een dikke proficiat is dan ook meer dan verdiend!