Rugby: Gent verzuimt behoud in 3de nationale te verzekeren

maandag 10 maart 2014 12u54 | Mathias De Schrijver | reageer
Trefwoorden: .

Gent, dat in de heenronde met 24-17 won van Kituro III, stond voor aanvang van de match 9 punten voor op Kituro III, en tevens op de degradatiezone. Bij een overwinning bleef Gent dus quasi zeker in derde nationale. De Brusselaars moesten dus vanzelfsprekend winnen om de kans op behoud gaaf te houden.

Gent startte naar goede gewoonte erg sterk, maar punten leverde dat niet op. Gent kreeg jammerlijk zelfs een onverwachte try tegen, op dat moment tegen de gang van het spel in, 7-0. Gent kreeg verschillende goede mogelijkheden om via penalty de kloof te dichten, maar in afwezigheid van de vaste kicker werden op die manier maar liefst 9 punten niet genomen. Kituro was op de vlak veel efficienter en scoorde, in een voor de rest evenwichtige match, wel via penalty, 13-0 aan de rust.

Gent, dat duidelijk onder zijn niveau speelde, wilde een nederlaag ten allen prijze vermijden, maar liet dat niet zien op het veld. Kituro speelde steriel maar efficient, en kon zich dat gezien de voorsprong permitteren. Gent scoorde na knap samenspel tegen, 13-5, maar liet zich binnen de minuut terug ringeloren door een wel erg makkelijke try weg te geven aan Kituro, 20-5. 20 minuten voor tijd scoorde Kituro zelfs een derde try (tegen een weer erg mak verdedigend Gent) en ging naarstig op zoek naar het misschien erg bepalende bonuspunt. Gent liet dit gelukkig niet toe, zodat als enige lichtpunt na deze match Gent toch nog 5 punten voorsprong heeft op de Brusselaars.

Gent doet een erg slechte zaak in het klassement en moet hopen dat Kituro niet stunt in één van zijn volgende matchen (tegen titelkandidaten Charleroi en Bosvoorde). Zelf wint het best snel één van zijn volgende matchen. Gent speelt de laatste 3 matchen thuis en hoop dat dit de doorslag kan geven.

Wedstrijd: Kituro Schaarbeek III – Gent RFC
Divisie: 3de nationale
Datum: 02-03-2014

Kick-off: 15u00