Missie volbracht: Racing Gent Zeehaven – Torhout 1992 KM, zondag 4 mei 2014

donderdag 8 mei 2014 9u17 | Wouter De Sutter | 1 reactie
Trefwoorden: , .

Racing Gent Zeehaven, het nummer twee van het Gentse voetbal, sloot zondagmiddag het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Torhout 1992 KM. Voor beide ploegen stond er op de 34ste speeldag in de derde klasse A niets meer op het spel. Een gezapige eindeseizoen-wedstrijd kondigde zich aan.

De Ratjes deden het dit seizoen verre van onaardig na de promotie uit vierde nationale vorig jaar. Het niveauverschil werd goed verteerd en de ploeg kwam zelden in de problemen. Met een fraaie achtste plaats in het eindklassement tot gevolg. Missie volbracht.

SONY DSC

Voor de wedstrijd werd Antonia Herrera gehuldigd als meest verdienstelijke speler van het seizoen. De spits met Spaanse roots trof dit seizoen liefst 21 maal raak voor wit-zwart. Een prestatie die niet onopgemerkt bleef en hem een transfer opleverde naar het roemruchte Beerschot dat volgend seizen uitkomt in vierde nationale.

De wedstrijd dan. Torhout 1992 KM begon een stuk gretiger dan Racing en had in aanvang het betere van het spel. Na 10 minuten opende de Torhoutse middenvelder Michel Ternest de score na een mistasten in de Gentse defensie. Amper acht minuten later verdubbelde Torhout de score via kapitein Klaas Devriendt. Alweer na defensief geklungel in de Gentse rangen. Sommige spelers waren kennelijk al in vakantiestemming.

De wedstrijd was al een klein half uur ver toen Racing een eerste maal voor gevaar kon zorgen. Imad Amazou krulde een vrije trap mooi over de muur maar zijn schot was te slap om de bezoekende keeper in de problemen te kunnen brengen.

Even later was het toch raak voor Racing toen Niels Elewout zich tussen een pak verdedigers wrong en met een puntertje de Torhoutse goalie kon vloeren. Lang bleef de 1-2 niet op het bord staan want vijf minuten voor de koffie rondde Niels De Loof een uitgespeelde kans mooi af.

1-3 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. De tweede helft was een maat voor niets. Torhout verdedigde de voorsprong zonder al te veel moeite, de doorgevoerde wissels beïnvloedden het spelbeeld nauwelijks. Tien minuten voor tijd mocht de Torhoutse doelman een laatste keer alles uit de kast halen om een afstandschot uit de tweede lijn te weren.

De West-Vlamingen wonnen verdiend de laatste en volslagen overbodige wedstrijd van het seizoen. Voor Racing ligt er na de vakantie behoorlijk wat werk op de plank. Liefst negen spelers van de kern zoeken andere oorden op. Een volledig nieuwe ploeg opbouwen met de vele nieuwkomers, waaronder spits Dieter Van Tornhout (ex-Club Brugge), wordt de zaak.

© 2014 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Missie volbracht: Racing Gent Zeehaven – Torhout 1992 KM, zondag 4 mei 2014