Deze gestolen fietsen raakt de Gentse politie niet kwijt

maandag 25 augustus 2014 8u49 | Tom | 7 reacties
Trefwoorden: .

De Gentse politie is nog steeds op zoek naar de eigenaars van twintig poepchique gestolen fietsen. De foto’s van de moutainbikes, racefietsen en dure stadsfietsen staan al meer dan twee maanden te blinken op de website van de politie maar geen enkele slachtoffer meldde zich aan.

Lees meer in De Gentenaar.

© 2014 GENTBLOGT VZW

7 reacties »

 1. Reactie van Adinda Bracke

  De Cardio-pulmonaire sp-dienst in Wetteren heeft 2 fietsen op het verlanglijstje staan om de revalidanten terug vertrouwd te maken met het fietsen. Mochten er fietsen of E-bikes zonder eigenaar blijven, zijn wij geïnteresseerd.

 2. Reactie van lieve

  Bedoel je een electrische fiets? En wat is die sp-dienst?

 3. Reactie van Sofia Vleeshouwers

  Ik moet dit even kwijt Op 14 september 2013 werd mijn zoon zijn beveiligde en dure fiets (een geschenk van zijn vader)gestolen uit een fietsstalling in een zijstraat nabij ons huis. Zo snel mogelijk aangifte van diefstal gedaan alsook de buren geïnformeerd en hun een beschrijving gegeven van de fiets. Een aantal weken later denken ze de fiets gezien te hebben maar het blijkt niet de onze te zijn.Op zondag 10 aug. 2014 bijna een jaar later staat die fiets te pronken in de nieuwe fietsstalling aan de overkant van ons huis. Ik was even niet thuis Mijn zoon vertelt: hij ziet zijn fiets staan is blij en neemt zijn fiets waarop een buurman roept “Blijf eens van mijn fiets!” Er ontstaat blijkbaar een discussie tussen hen én mijn zoon geeft zijn fiets af. Ik kom iets later de straat in gewandeld de buurman en zijn vrouw starten de discussie tov mij in alle hevigheid opnieuw het lukt me de gemoederen te bedaren De buurman vertelt dat hij bijna een jaar terug die fiets kocht via een vriend op een rommelmarkt in Izegem maar als we kunnen bewijzen dat het onze fiets is hij de fiets meteen teruggeeft. Wij antwoorden: er is een factuur en een aangifte en vermelden nog eens de schade maar de buurman vindt dit niet voldoende als bewijs Ik besluit dat het beter is de Politie te contacteren. Het interventieteam is er binnen de 10 min. en zij besluiten de fiets mee te nemen met de mededeling als u uw factuur en aangifte meebrengt naar kantoor en de kadernummers overeenkomen, kan u uw fiets meteen meenemen. Maandag sluitingsdag van de fietswinkel bericht ingesproken en factuur opgevraagd welke ik dinsdag per mail ontvangen heb en die meteen doorstuurde alsook het bewijs van aangifte diefstal sept. 2013, naar de ontvangen geg. van het interventieteam. Tweemaal nam ik telefonisch contact met politie die telkens bevestigden wanneer ik de factuur kon voorleggen en de kadernummers overeenkwamen ik de fiets meteen kon meenemen . Mijn zoon is die dinsdag12 aug. nog rond 19u de documenten gaan voorleggen maar hij bracht zijn fiets niet mee. Ik vond dit vreemd en nam telefonisch contact met die dienst. Die persoon vond geen factuur of aangifte terug. Hij vroeg mij de factuur en aangifte nogmaals te mailen wat ik deed. Die man bevestigde ong.1u later telefonisch dat de kadernummers alsook de beschrijving van onze geleverde documenten overeenstemmen met die van de in beslag genomen fiets. Hij zou me die avond nog meer info bezorgen. Iets na middernacht krijg ik telefooon dat hij het waarnemend parket had gecontacteerd en het nog een week kan duren eer wij onze fiets terughebben.Ik stel me veel vragen over deze procedure.

 4. Reactie van Sofia Vleeshouwers

  Wij hebben op 27 augustus nog niets vernomen en onze fiets is dus nog steeds niet terug terwijl het van in het begin overduidelijk over onze fiets gaat! Bewijzen geleverd zijn!

 5. Reactie van Ernest

  Sofia , de politie is zich aan het onthaasten :(

 6. Reactie van Sofia Vleeshouwers

  Onze gestolen fiets is nog steeds niet bij ons terug terwijl de fiets wel degelijk geregistreerd staat op naam van de papa alles duidelijk is en bewijzen geleverd zijn!!!!

 7. Reactie van Sofia Vleeshouwers

  Gisteren telefoon gekregen we mochten de fiets ophalen! Eindelijk!