Joni Sheila rockt De Vieze Gasten

donderdag 13 november 2014 19u42 | Max Van Hemel | reageer
Trefwoorden: , .

Al ooit een CD gekocht omdat alleen de foto al je kon verleiden? Ik wel. Maar ik heb zeker al een heel leger CD’s gekocht omwille van de muziek.

IMG_4946

Ik ben zelf geen liefhebber van veel gitaarwerk en dus moet iemand als Joni Sheila goed opletten. Maar ik loop veel in Gent rond en tijdens de Gentse feesten een aantal jaren geleden zag ik Joni liedjes zingen naast een voorstelling (in opbouw) van het EFTC. Na een paar tonen, of liever akkoorden, sleepte Joni mij mee in haar muziek. En zo word je dan fan van de Facebookpagina van Joni en volg je dat onbekend talent. Je wil meer weten: wie is dat? Van waar komt die (want ze zal wel van ver komen om tijdens de feesten hier op te treden)? Heeft ze al een CD?…

De CD was er nog niet en wat Joni betreft moest ik het doen met een ander verrassingsoptreden in een andere straat. Dat is wel enorm lastig wanneer je ook vrienden van je ervaring wil laten proeven.

Nu is de CD er wel en werd officieel gelanceerd in een uitverkocht “Bij de Vieze Gasten”.

Knap afgewerkte songs die, ondanks onbekend, een leuke variatie kennen. De CD gaat dus niet vervelen en houdt je vast met uptempo nummers en al ‘s een intieme ballade (maar dan ook weer niet te veel van dat melig gedoe). De muziek popt en rockt vlotjes. Joni is een podiumwijf! Het gemak waarmee ze de nummers brengt weerspiegelen haar ervaring met het publiek.

Ik steek dit schijfje tussen de CD’s voor in de auto, dan moet ik me niet inhouden en mag het al eens wat luider.

Joni’s eerste single “Crazy Wasting” is te bekijken via Youtube (videoclip of live). Wie “meer van dat” wil, klikt naast de clips en kan nog wel een paar liedjes van Joni beluisteren. Ik maakte van het optreden nog een tweede korte clip: klik hier. Ze is ook te vinden op Twitter en Facebook. Maar vooral is ze nu te vinden op CD of te downloaden (en dat doe je deze keer keurig volgens het boekje, steun ‘s een zanger van eigen bodem ;) )

© 2014 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.