Slaap zacht Gentblogt

zaterdag 24 januari 2015 9u06 | josie | 1 reactie
Trefwoorden: .

Gentblogt is ook een beetje mijn kindje. Ik kwam erbij kort nadat de site zijn eerste verjaardag vierde, begin 2006. Mijn leven zag er toen helemaal anders uit dan nu. Ik werkte maar halftijds dus had ontzettend veel vrije tijd die ik een nuttige invulling wou geven. We hadden een abonnement in de Vooruit, tijdens het FilmFestival zagen we minimaal 10 films, we gingen naar musea. Maar evengoed gingen we graag en vaak uit eten en schreef ik daarover. Zoveel onderwerpen. Ik deed het ontzettend graag.

Gaandeweg veranderde mijn leven. En dat van de hele redactie. Zoals in het artikel ook te lezen staat; andere job, gezinsuitbreiding, andere engagementen. Ik persoonlijk had minder tijd om dingen te doen die tot een artikel kunnen leiden. En wanneer er dan wel eens iets was waarover ik eigenlijk heel graag wou schrijven, raakte het vaak ondergesneeuwd in de orde van de dag. Zeker eens de kinderen er waren maar eigenlijk al van daarvoor. Vanaf eind 2011 kon ik mijn engagement steeds minder waar maken. Niet toevallig het moment waarop Zoon in mijn leven kwam. Heel, heel spijtig, maar de dingen zijn nu eenmaal wat ze zijn.

Ik vind het ontzettend spijtig dat er nu een einde komt aan dit fantastische initiatief. Maar ook dat is niet anders. We hadden het allemaal nochtans zo graag anders gezien. We hebben nog enkele jaren geprobeerd. Met we bedoel ik dan eerlijkheidshalve vooral de anderen, want zoals gezegd kwam ik er niet meer toe. Ik slaagde er nog net in mijn engagement voor Gratis in Gent te behouden, alhoewel dat ook moest stoppen eens mijn Dochter erbij kwam.

Het is allemaal nog een beetje onwerkelijk. Gentblogt hoort bij het vaste online leesvoer en als er ergens in mijn buurt iets gebeurt, ik een nieuw restaurant ontdek of godbetert nog eens in de film of het theater raak, denk ik nog altijd wat ik in het artikel op Gentblogt allemaal wil zeggen erover. Gent zonder Gentblogt, het is een raar idee.

Niet alleen voor de tekst en de foto’s, trouwens. De mensen achter Gentblogt waren en zijn eigenlijk nog steeds mijn lokaal netwerk. Vrienden van vroeger en familie wonen allemaal elders en als ik iets wil weten wat aan Gent gebonden is, gaande van een goede huisarts tot info over scholen, dan steek ik altijd eerst mijn licht op bij de redactie.

En nu zit het er dus officieel bijna op. Poeh. Ik word er best emo van.

© 2015 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Slaap zacht Gentblogt

  1. Reactie van Frans

    Zo gaat dat dikwijls met verenigingen en vrijwilligerswerk. Een groepje begint heel enthousiast, met aanmoedigend succes. Maar om uiteenlopende redenen hangen vrijwilligers af en wie overblijft torst steeds meer. Gentblogt was als Russische poppen die ineen pasten (?) of hoe moet ik een anders uitdrukken: verschillende lagen of schillen?Iedereen kon er aan bod komen. Nogmaals bedankt voor wie het zo lang volgehouden heeft voor het plezier van zeer veel personen die Gent in hun hart dragen.