Torens of geen torens?

zondag 27 februari 2005 21u04 | Redactie | 31 reacties
Trefwoorden: , .

Het was ons dagje niet bij Gent.blogt. We hadden enkele werkzaamheden gepland aan onze weblog volgende week, maar de server besliste er anders over. Vooruit met de geit dan maar en actie! We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om onder meer de laatste versie van de blogsoftware te installeren. Jammer genoeg heeft u ons vandaag daardoor af en toe moeten missen.

Maar we zijn terug. Met één kleine wijziging. De torens werden vervangen door ons logo. Geen blog zonder schrijvers, maar vooral geen blog zonder lezers. Daarom vragen wij nu aan onze lezers wat zij willen zien op hun favoriete weblog.

Komen de torens terug? Of blijft het logo? Of kan u het beter en moeten wij uw foto gebruiken?

Vertel het ons! Vlieg nu in de comments of stuur ons als de bliksem een mail.

Wij zullen schaamteloos van uw gratis advies gebruik maken.

© 2005 GENTBLOGT VZW

31 reacties »

 1. Reactie van guy

  Over basis democratie gesproken!
  Maar zoals ik reeds eerder aangaf in ’U zijt wellekomen!’: “Alleen al die torens te zien op dit blog maakt mijn dag al goed…”. Het is als kijken uit het raam van een zolderkamertje en de skyline zien waar iedere, al of niet in Gent geboren, Gentenaar trots op is. Dat samen met de nieuwtjes uit mijn stad, geschreven door bewoners van mijn stad, maakt overleven in het buurland wat draaglijker.
  Zó, dit was het emo-moment, nú, de esthetiek en ik geef toe dat men over geuren en kleuren kan discussiëren maar die gekleurde vierkantjes geflankeerd door ‘Gent.blogt’ een logo noemen gaat mij iets te ver. Ik schrok mij gisteren trouwens rot bij de eerste aanblik, dacht zelfs eventjes dat mijn favoriete site gehackt was door een ons allen welbekende partij (zal maar niemand op een idee brengen zeker?!). Of had onze nationale tv-zender “één” een stunt uitgehaald en haar kleurtjes geëxporteerd?
  ‘k Weet het, die gekleurde blokjes komen nog eens terug bij Categorieën maar dat was vorige week ook al zo en dat brengt me tot mijn laatste argument om de torens terug naar Gent.blogt te brengen: herkenbaarheid! Die torens zijn de herkenbaarheid zelve en maak niet dezelfde fout die o.a onze vrt zo dikwijls maakt, ‘we gooien de boel overhoop want een marketing onderzoek heeft uitgewezen dat…’. We hebben de torens amper een week gehad en ’t is al van dat.
  Ik zal wel nog andere argumentjes hebben maar om de discussie te starten heb ik m.i. voorlopig genoeg op tafel gegooid. Let wel dames en heren bloggers wat ge ook beslist te doen met die torens, gent.blogt zit in mijn hart en die torens ook.
  guy.

 2. Reactie van Tim Rosseel

  Gent zonder zijn torens is geen Gent,
  Gent.blogt zonder torens is geen blog

 3. Reactie van Tom

  Leve de torens!

 4. Reactie van Tom

  Eigenlijk mag de boekentoren er ook bij :-)

 5. Reactie van w0lfie

  Laat die torens maar terug komen. Nu is het maar kil bovenaan de pagina’s. We mogen fier zijn op onze torens, dus steek ze zeker niet weg! :)

 6. Reactie van John

  Vergeet niet elke keer dat ik terugkeerde naar Gent waren de drie torens mijn baken. Oky ik ben wel een oude grijsaard,prille 50tigger, maar toch heb ik iets van herkenbaarheid nodig. Toen ik voor de eerste maal gent.blogt zag voelde ik mij thuis nu is het meer zoals een vorige schrijver zegt, een flauwe pogin om flashy over te komen, zoals onze TV zenders. Flauw en niet origineel. We want the towers back. *Geen witte woede maar torenwoede*

 7. Reactie van mc

  geef me ook maar die torens
  blijkbaar staan er nu vierkantjes in kleuren
  maar ik ben kleurenblind
  so ??

 8. Reactie van christof

  torens!

 9. Reactie van conrad

  Ik sluit me aan bij het actiecomité voor de terugkeer van de torens… deze weblog is een erg leuk en interessant initiatief en is al snel één van mijn dagelijkse webuitstappen geworden, maar laat ons over één ding eerlijk zijn: die negen gekleurde blokjes zijn niet mooi en kunnen slechts met heel veel goede wil een logo genoemd worden.

 10. Reactie van Mich

  Euh, mag ik meedoen? Zoja: Torens! Zonee: Torens! En zoals Tom schreef: de boekentoren wordt als “de vierde toren van Gent” beschouwd; die mag er van mij dus gerust ook bij. ‘k Wil anders best eens op zoek gaan naar een plek waar ik ze kan fotograferen.

 11. Reactie van maarten

  op zoek naar goeie toren-trek-spots dus! wie stelt zijn hooggelegen loft (dakvensters mogen ook) ter beschikking om torenkiekjes te maken?

 12. Reactie van p.

  De torens mogen … maar maak daar dan aub een mooie foto van .. want de vorige versie trok op niets imho

  ondertussen is het nu wel beter dan met de vorige foto …

  en ja .. gent heerst ;)

 13. Reactie van Cedric Misseghers

  Bij elke VRT uitzending in Antwerpen zie je de kathedraal. Waarom dan een Gentse stadsblog zonder torens ?

 14. Reactie van guy

  Ben akkoord dat een betere foto mogelijk moet zijn met de Boekentoren erbij maar wil niet eindeloos wachten tot iemand de ultieme kiek heeft gemaakt.
  Ik wil graag morgen ontwaken bij het zicht van die torens anders ben ik opnieuw gedoemd om naar die scheve toren van de kerk van Dordrecht te kijken.
  We moeten trouwens opletten dat zich geen andere toren wachters-watchers melden want die van de Sint Pieters Abdij, die van het H.Kerst, de Scheve van Ekkergem en den Dikken aan ‘t Rabot hebben ook wel ‘iets’ maar die drie op een rij dat moet maar eens geklasseerd worden door Unesco.
  En verlos ons van die blokjes! Gelukkig hij die kleurenblind is, want probeer daar eens langer dan vijf minuten naar te kijken, je gaat hallucineren!

 15. Reactie van Smetty

  En welke held(in) gaat ons is een foto sturen die we mogen gebruiken?

 16. Reactie van guy

  Smetty, ben net even naar Dopplerradio wezen kijken en daar tref ik ook al zo’n schreeuwlelijke hoofding, of moet ik dat ook een logo noemen?
  Er ruikt hier iets niet fris, 13 lezers (tot nu) willen die torens terug maar de redaktie stuurt een auteur uit op verkenning op zoek naar helden.
  Doe ons een lol en gebruik nu maar weer die foto van vorige week en wanneer iemand held of niet met iets beter komt dat beantwoord aan de verzuchtingen van jullie lezers (3 torens + eventueel die ene er bij) dan wissel je maar. ‘t Gaat ons om die torens weet je wel?
  Ooh en vergeet niet die foto van je Soapbox ff weg te halen voor die groenten gaan stinken! (grapje).

 17. Reactie van BA

  Brr, ben ik dan de enige die een hekel heeft aan die drie torens? Alsof Gent niet meer is dan dat. Jammergenoeg is het technisch blijkbaar niet haalbaar om gewoon de foto van de dag als hoofdding te gebruiken. En om even nog wat olie op het vuur te smijten: al gemerkt dat je in de gekleurde vakjes perfect de letters van ‘GENTBLOGT’ kan schrijven! en dan IQ kwis spelen! GOT BLENGT! TONG BELGT!
  Geef toe guy, zo blijft het toch ook spannend, ik ben alvast benieuwd welke foto/logo het zal worden!

 18. Reactie van Erwin

  Nee, BA, je bent niet de enige. Maar misschien heb ik last van een klein vooroordeel ;-)

 19. Reactie van guy

  Ook al zou dat de herkenbaarheid niet echt vergroten, zou ik het persoonlijk wel leuk vinden om andere stadsgezichten bevenaan het log te zien, de top van het SMAK, de gevel van de Vooruit… er zijn zoveel mooie stadszichten die je boven Gent.blogt kunt zetten.
  ‘Die wried lielijke zwarte letters neverst die niets zeggende gekleurde blokskes keune ons torens of gien ien stadszicht vervange.’
  Ik heb alle argumenten al eerder uit mijn hoed getoverd en laat de wijsheid nu bij de redaktie. Ik zal daarom niet minder gent.blogt bezoeken.

 20. Reactie van guy

  dinsdag 1 maart 2005:
  ondanks gratis advies:
  volhardt de redactie schaamteloos!

 21. Reactie van Tom

  Misschien het ‘logo’ kleintjes in de linkerbovenhoek & de torens breed uitgesmeerd ernaast .. hehe

 22. Reactie van i.

  I’m with tom on this one!

 23. Reactie van BA

  Een eerste echt discussiepostje! Ik passeerde deze morgen aan de werf van het nieuwe justitiegebouw, en wat torent er boven de werkzaamheden uit? Jawel, drie torens van kranen! Jammergenoeg fototoestel niet bij …
  Eeen compromis of de rechte lijn? Ik heb net voor het opstarten van deze site mijn mening al gegeven aan ons aller initiatiefnemers, maar heb ook direct aangevuld dat ik mij er niet ging mee moeien aangezien mijn esthetische smaak waarschijnlijk door nog minder mensen gesmaakt zou worden (daar is die kitsch factor en die twijfelachtige humor weer …).
  Dus: geef er een lap op webmaster! You’re the man! Vraag advies en doe je eigen zin! Heerlijk!

 24. Reactie van guy

  Niets mis met je estetische smaak BA (te oordelen aan je eigen blog). Indien webmaster z’n eigen zin wil doen mij goed maar dat hij/zij het dan ook NU kenbaar maakt en laat het leven verder gaan.
  Die torens overleven ons toch allemaal
  Jammer van dat fototoestel, resultaat was ontegensprekelijk beter geweest dan gent.blogt cubisme.

 25. Reactie van i.

  ik denk dat onze webmaster nog slaapt…

 26. Reactie van guy

  Zoals te voorspellen was…laat de discussie maar doodbloeden dan doen we waar we zin in hebben. Ik vind de feed trouwens nogal mager de laatste dagen. We hebben hier onder de torens meer bij elkaar geschreven dan in andere rubrieken samen. Lijkt er soms op dat gent.blogt het lokale krantje van de Standaard is geworden. Met de torens ook de inspiratie kwijt?

 27. Reactie van BA

  hm, beetje terechte, beetje onterechte kritiek … We typen wel eens wat we meemaken, maar hoe meer we typen hoe minder we meemaken! Onze liefjes gaan dat ook niet plezant blijven vinden! We werken! We hebben hobby’s, zijn sociaal geengageerd, sportief! 7 posts totnogtoe (van 5 verschillende schrijvers) op een doodgewone dinsdag! En ik zelf heb niets geschreven! Want ik was De Morgen aan het lezen …

 28. Reactie van guy

  BA, dit is enig toegelaten excuus, nooit je lief verwaarlozen!
  ‘k Stel voor dat ge iets overtypt van De Morgen, dan lees ik nog eens iets progressiefs want De Standaard is…en ik krijg die al elke dag in mijn mail. Misschien eens aan jullie lief vragen wat ze van die gekleurde blokskes vinden?!

 29. Reactie van i.

  @guy.

  Het is mij afgeraden, er werd gezegd dat als er een antwoord gegeven diende te worden, dat beter in een mail kon gebeuren, maar ik ga bij deze mijn eigenzinnige weg want ik laat de mensen waar ik mee samenwerk aan dit project niet ongefundeerd onderuit halen. Bij deze dus dit antwoord, geheel uit eigen naam.

  Iedereen die schrijft voor en bijdraagt aan Gent.blogt doet dat op vrijwillige basis. Dat impliceert dat wij ook allemaal een betaalde job hebben die een deel van onze tijd opeist. Er moet brood op de plank, u kent dat wel. Het zou dus kunnen dat er de ene dag meer nieuwe topics zijn dan de andere. Maar, beste guy, wat u schrijft over onze inspiratie kwijt zijn, is m.i. volledig uit de lucht gegrepen. Als u die opmerking kunt staven aan de hand van de posts van de laatste dagen: gaat uw gang.
  De snelheid waarmee wijzigingen worden doorgevoerd en onze gent.blogt-democratie werkt is onderhevig aan dezelfde invloeden: dit is een vrijetijdsproject en bij wijlen is er nu eenmaal niet zoveel vrije tijd.

  Het zou fijn zijn als u daarvoor begrip zou kunnen opbrengen, ipv. uit te halen naar onze schrijvers in het algemeen en bepaalde mensen in het bijzonder.
  Geduld is een schone deugd, maar het schijnt dat het soms wat oefening vraagt.

  met vriendelijke groet en in de hoop u snel genoeg van dienst geweest te zijn,

  i.

 30. Reactie van Redactie

  Ons i. zet hier altijd de puntjes op de i. Een mooi moment om de comments voor deze post af te sluiten omdat het tijd wordt vooruit te kijken ipv achteruit. Als dat geen tip is…

 31. Pingback: Gent.blogt » Meer torens