De flikken

vrijdag 18 maart 2005 17u45 | Huug | 9 reacties
Trefwoorden: .

Het was in de tijd toen Brussel nog ‘de max’ was op uitgangsgebied en Gent op zijn gat lag behalve wat één boîte betrof en dat was de ‘Fifty-Five’ op de Kuiperskaai. Daar was het namelijk iedere zondagmorgen rond zeven uur volle bak ambiance. Alle dancings in België gingen rond die tijd dicht en iedereen die er nog niet genoeg van had kwam van heinde en ver uitbollen in de ‘Fifty’.
Het was ook in de tijd dat je met de auto letterlijk kon vliegen over de ‘passerelle’ aan de Zuid. Zoals iedere zondag kwamen we terug van Brussel ‘les yeux dans la biere’ en liefst plankgas. Niets lolligers dan aan 160 langs het Zuidpark te rausen en met gierende banden voor de rode lichten te stopppen oog in oog met de portier van het Park Hotel. Als entree kon dat tellen! Natuurlijk kon ik niet wachten. Op dat uur was er geen kat op straat. Zachtjes doorgereden tot in het midden van het Woodrow Wilsonplein (waar je toen overal parkeerplaatsen had) tot ineens, out of nowhere: de flikken! Een combi recht voor mijn neus, aie-aie! Ik draai mijn venster open en begin een stom excuus te verzinnen. In de combi gaat het raampje van de bestuurder ook open en een razende agent brult me toe: “Een beetse minder zuipen en wa minder ziere rije, azu komde uuk nog thuis! Allez, circulez!”
Sindsdien heb ik de flikken in Gent altijd vrie wijs gevonden.

© 2005 GENTBLOGT VZW

9 reacties »

 1. Reactie van Cedric Misseghers

  Ja, het Zuid is veel veranderd hé ? :) Hopelijk ben je nu een bedaard chauffeur geworden….

 2. Reactie van C.

  Huug doet ‘de Walter’! ;-p

 3. Reactie van Lord CMS aka Jeronimo

  met die verdommde borduren zijn het niet mijn banden die gieren als ik door de U-bocht scheur net voor de lichten als je van ‘tviaduct komt,maar mijn velgen die krijsen…

 4. Reactie van Huug

  @Cedric. Nu rij ik alleen nog maar met de trein…

 5. Reactie van tony

  ja jong… den fifty-five… da was nog ne keer plezant. ge kon gewoon de straat oversteken en kotsen in ‘den vaart’! ik ben meestal gene nostalgische, maar ik vind het toch spijtig dat heel die buurt nu zelfs letterlijk ‘grijs’ is geworden. ik woon al een tijdje in het buitenland en als ik, als gentenaar, nog eens terugkom om met wa maten van mij ‘eintse te goan schellen’, moet ik vreed gaan zoeken om nog een kafeetse of een dansingske tegen te komen die de moeite waard is. bovendien zijt ge nu verplicht overal met den otto naar toe te rijen voor iets te vinden buiten de stad, want in de stad zelf kunt ge ‘s avonds ‘ in euwen bluute lupen’, niemand die u ziet. behalve de flikken natuurlijk. ( die waarschijnlijk volgende commentaar zullen geven :”manneke, zoede nie ne kier iet an eu lijf willen doen, ge goat een bustvalling opdoen en de boemmatses schokeren!)

 6. Reactie van Huug

  @Tony. Kotsen in de vaart? Man. Ik heb er nog in gelegen! Een weddenschap.. zoiets… vaag…

 7. Reactie van Robke

  Haaaaaa , de 55 ! Lekker lief , lekker lang muilen , lekkere muziek …
  Laat eens kijken , wat is er ondertussen zoals gebeurd : heu , getrouwd met dat lekker lief , lekker lieve dochters , afin oud geworden dus …

  “the 55 ruled like hell !”

 8. Pingback: Huug & Druug » Radio Nostalgie

 9. Reactie van koen

  ja ja, die goede oude tijden, ik vond de gents-ekkergemse flikken feitelijks op hun best in de nevada desert op hun geheime missie aldaar:
  zie http://nl.youtube.com/watch?v=2gauo_zFJKI