Nostalgie…

zondag 3 april 2005 3u18 | Huug | 31 reacties
.

Kijk, zo gingen we uit vroeger. Op de Kuiperskaai. Wreed crapuul was ik. (Mijn ma…)
Want crapuul, oeioeioei, dat was ik. Daar moet je niet aan twijfelen, de nagel aan de doodkist van mijn ouders. De smoking van mijn peetje gepikt.
“Alle weekenden mijnheer, is hij daarmee weg!” en al de schoon wijven van Gent aan mijn gat. Oh, those were the days…De foto’s zijn getrokken door Serge. Serge was destijds DJ in de LP op de Kuiperskaai.
Slosse was daar toen portier. (Moet ik nog eens interviewen voor hij de pijp uitgaat…)
Serge heeft later de Aba-Jour open gedaan.
Nathalie. Daar was ik zot van. Het schoonste wijf van Gent, toen, eind jaren 80.
Nooit iets mee gehad. Ze is later (veel later) het lief geweest van Peter.
Peter is nu ook nog gekend als de organisator van mega-fuiven in Flanders Expo.
Euh ja, ik droeg toen puntschoenen…

© 2005 GENTBLOGT VZW

31 reacties »

 1. Reactie van Michel

  Ik heb toen ook nog puntschoenen gedragen, waar is den tijd?

  Zwarte vloeren puntschoenen, met een tirette op de zijkant. Gekocht in die winkel naast de platenwinkel rechtover de Vooruit. Mijn hoofd laat mijn op dit ongoddelijke uur voor de rest in de steek: namen, geen idee meer.

 2. Reactie van Huug

  “Gekocht in die winkel naast de platenwinkel rechtover de Vooruit.”
  Die bestaat volgens mij nog altijd, nee ?
  Ik had ze destijds gekocht in Brussel (noblesse oblige) in die ‘crapuleuze’ galerij Agora (bestaat nog steeds…) en ze waren van puur plastiek. Hoe ik dat heb kunnen volhouden destijds, is me nog steeds een vraag, maar ja, we waren jong hé?

  • Reactie van Eve

   Moest in de “fans” in de Sleepstraat zijn voor the real thing. In Antwerpen was er dan nog een véél grotere “Fans”.

  • Reactie van David Gevaert

   Dat was een ongelooflijke leuke tijd, student Rodelijvekensstraat, de weekend begon de donderdagavond, de nacht doorsteken en gaan slapen in de les, zot, zot,zot.
   Mijn eerste keer in de Fash was indrukwekkend, een entree vol zittende punkers. Prachtig!
   Daar ontmoette iedereen, de Birnies, Nathalie, de De Bruyntjes(kappers), JP, dikke Karin, Welvaert en Van Belle, Cindy, en zoveel meer. Na de Fash volgde d 55.
   Puntschoenen, gekleurd haar, sarouels of andere opgestropte wijde broeken en donkere hemden tot de col toegeknoopt. En maar dansen.

 3. Reactie van Lord CMS

  en ook de fotgraaf die kende r wat van verdikke!
  prachtfoto’s, wel you dirty old bastard you looked like some spaghettivretende gentse
  maffiosi lol

 4. Reactie van TJOK

  Hello jongens,
  Is daar nu echt niemand die de Kuiperskaai kent van in de jaren 60, met de groezelige Don Carlos (voor het crapuul), het Oud Wheel (voor de blageurs) en dan de Wijnkelder waar de deftige juffers met ma en pa zaten? Dan had je nog de Kelder en de Zolder en op het hoekske de frituur waar je Pilipili op je friet kreeg, iets wat tot dan toe nieuw was. En de supersnobs, die gingen dan naar de Chalet du Sud, in het Zuidpark. En dan het Sudje naast de Capitole voor de nachtbrakers en de garçons die dan om 4 uur hun taak er op zagen zitten.

  • Reactie van Eve

   Ja, mijn ouders zaten daar heel vaak in hun studententijd in de sixties.

  • Reactie van tmoekunne

   ZATOPEC noemde die frietuur :-) en toen was er ook nog een rolschaatspiste. Damned dat is lang geleden.

  • Reactie van Marlen

   Ja hoor de kuiperskaai heb ik veel uurtjes versleten
   en je vergeet bij Alex op het hoekje

 5. Reactie van Huug

  Amaai zeg Tjok, dat zou ik eens aan mijn ouders moeten vragen … (Die zaten namelijk hele dagen in ‘t Old Wheel, aareuhm..) Maar met de zoon van de baas van de Don Carlos heb ik nog in de klas gezeten. (Eric) Eric is later nog DJ geweest in een dancing die ik samen met Toontje Van Tomme heb gehad op de Kaai… Haha, de wereld is klein…

 6. Reactie van Harmonia

  En waar is de Serge nu ?
  Werkte indentijd met hem in zijne AbaJour. ook goeie tijd van Cirque Central
  Den Elpee, joenges, da’s wel lang geleden zenne. Maar inderdaad vele zaterdagnachten/zondagmorgenden doorgebracht.

  zelf al jaren het land uit, dus deze blog is wel leuk.
  als ik dan terug op bezoek kom, zal het al wat minder vreemd aanvoelen :)

 7. Reactie van Huug

  Serge heeft een tijdlang een restaurant of twee gehouden in Antwerpen. De laatste: “Le soleil dans votre assiètte” was op de Groenplaats. Volgens de laatste geruchten heeft hij nu een traiteur -partyservice bedrijf. (Gestopt met roken en drinken en loopt nu marathons. De laatste keer dat ik hem zag – een jaar ofzo geleden aan zee, was hij de 20km van Knokke aan het lopen, stel je voor…)

 8. Reactie van Harmonia

  Huug,
  herkende je die zo, aan zijne loopstijl of zo ? :P
  Ik lag hier bijna van mijne stoel van ‘t lachen, de Serge marathons lopen ! Altijd al een maniakaal kantje aan zijn karakterke ;)

 9. Reactie van Jean Marie de Wulf

  En wie heeft Mac nog gekend? Mac was een zwarte Amerikaan die steeds een rode anjer droeg. Hij was de vorige eigenaar van het gebouw waar later het “old Wheel” stond. Wie ging er later zijn buik vol eten in “den Helder” op de hoek, echte stoverij frieten? Echt ik wil er nog meer over lezen, over onze Kuiperskaai.

  • Reactie van Deprez eddy

   In den helder,ging er snachts altijd poulet archiduc eten waar is de tijd,mijn stamcafe was t kantientje naast den anker aan het zuid,zalige tijd

 10. Reactie van Huug

  @Jean Marie
  Ik doe mijn best. Ik ga, als ik eens tijd heb, naar Toontje 55.

 11. Reactie van Marlen

  Ik ben Marlen nu 60 jaar maar toen ook een ster .Ik ben ook uitgeweest die periode op de kuiperskaai ik heb de tuborg mee ingezegent ik ging bij Alec je weet wel op het hoekje een tuborg drinken en met het leeg glas ging in naar Don Carlos (die trouwens niet voor krapuul was) dan kreeg ik daar een tuborg gratis .Ben bevriend geweest met de knappe gebroers Levy’s en al de rest ervan .Het frituurke liep ook vol aan het einde van de zware nacht ik herinner mij ook dat er daar een kwade madam werkte ,ben later dan ook bij Rudy uit Ranch uitgeweest en de rock en roll bij tjoele en de horsche schoe en ook het matrooske op de vrijdagsmarkt en er zijn er nog denk ik dat ik al wat vergeten heb.Ik woon nu 40 jaar te Antwerpen maar als ik er terug kom naar mijn zus en mijn vrienden (die nog overblijven) zie halen we veel herinneringen op en dan natuurlijk plat van het lachen .Ja voormij was het een zeer plezant periode heb dan wel he beestje uitgehangen maar zeker geen spijt van

  • Reactie van tmoekunne

   En laat de knappe gebroers Levy’s nu wel mijn nonkels zijn zeker :-)

   • Reactie van Marlen

    als dat je nonkels zijn wie ben jij dan?
    Want Freddy is mijn schoonbroer

  • Reactie van Deprez eddy

   Ja de ranch bij rudy en zijn zus vivianne,knap meiske was dat,de zondag middag was het al stampvol en maar dansen

 12. Reactie van peter

  mooi!

 13. Reactie van Dimitri Segaert

  Hallo,

  Is er iemand die nog foto’s heeft van of herinneringen aan het interieur van het Chalet du Sud ?

 14. Pingback: Huug & Druug » Slosse is dood en daarmee en stuk van mijn jeugd

 15. Reactie van siegfried

  Dag allemaal heeft er soms iemand nog foto’s of ken je iemand die nog foto’s heeft van vroeger met Oswald Slosse ik ben bezig met foto album aan het maken van
  Oswald Slosse alvast bedankt voor de moeite merci
  Met vriendelijke groeten Siegfried

 16. Reactie van Rudy

  Toon “55″ is jammer genoeg overleden. Uitvaart 13.02.2012 om 12.30 in Lochristi

 17. Reactie van Elke Mast
 18. Reactie van Serge

  Wel wel, foto’s uit de oude doos- gelukkig zijn wij geen ouwe doos. Leuk terug te zien en Hugie- ik was zot van Nathalie. Ik vond u als uitvlucht om foto’s van haar te trekken :) @ Harmonia: ik kan me niet meer inbeelden wie je bent- tja er zijn er zo véél over de vloer gesleurd in Aba Jour. Gelukkig zijn we er allen redelijk uitgekomen. Inderdaad nog steeds in de hoereca met 2 restau’s en dan een vzw SportUp. Het extreme sporten.Maniakaal kantje ? Kan je er nog opnoemen misschien… neen, laat maar. Leuke tijd maar oooo zoooo zwaar.

 19. Reactie van Koenraad Lettens

  Awel Huug
  Prachtige fotos van toen en laten die duistere maar
  betoverende scènes van vroeger weer in mijn hart en
  ziel verschijnen.
  Ik was gewoon weg van de sfeer en de baanbrekende muziek
  van dienen tijd. Niks te maken met nu
  Wie of welke DJ kan het op tegen Neon Judgement, Lagartija Nick of Frank Tovey?
  Nog steeds zwerven beelden en emoties door mijn brein van
  het scenario in THE FASH.
  Voor mij een van de meest Legendarische Discotecen ter
  wereld.
  En voor nij nog niet uit de oude doos
  Mijn excuses voor de huidige techno groepjes!
  Flink gedaan Huug
  LONG LIVE HET ZWARTE REGIMENT!
  EN : EEN GEBED VOOR FRANK TOVEY