Gentse Actua

maandag 5 september 2005 13u05 | ilse | 14 reacties
Trefwoorden: , .

Weinig Gentse Actua vandaag, het lijkt alsof de kranten voelen dat onze twee vaste actua-mensen een weekje vrij nemen. Dat maakt het makkelijk voor mij natuurlijk, want er zijn slecht twee dingen te melden….

Gentenaars die vaak in de buurt van de Visserij/forelstraat passeren hebben de posters voor het behoud van de bomen op de buurtschool vast wel al zien hangen. Dit weekend gingen de acties een stapje verder: Actievoerder verzet zich tegen kappen bomen Steinerschool. De Gentse politie heeft zaterdagvoormiddag een man opgepakt die zich verzette tegen het kappen van bomen op het binnenterrein van de Vrije Rudolf Steinerschool aan de Kasteellaan. Hij wou zich vastketenen aan een van de bomen, die plaats moeten ruimen voor nieuwe kleuterklasjes. De kinderen van de actievoerder zouden op de Steinerschool les volgen. Lees meer bij DS Online.

In Frankrijk heet het een chambre d’hote, in Duitsland heeft men zimmer frei en ook in België worden kamers met ontbijt steeds vaker verkozen boven een klassiek hotel: Bed and Breakfast alsmaar populairder in Gent lazen we in DS Online.

© 2005 GENTBLOGT VZW

14 reacties »

 1. Reactie van ledeberg

  zeg, er moet mij toch iets van het hart. Ik begrijp dat de standaard jullie sponsor is en ook voor mij is dat de beste krant. Maar die linken die jullie constant plaatsen werken wel op mijn zenuwen . Jullie verwijzen steeds naar de hoofdpagina, het betreffende artikel kan men vaak slechts lezen indien men een abonnement neemt op de site.
  Is het sponsor bedrag zo hoog dat jullie zo’n technieken hanteren of frustreren jullie gewoon graag jullie bezoekers die geen abonnement op de standaard site hebben?

 2. Reactie van i.

  ? de linken verwijzen normaal gezien naar het artikel, niet naar de hoofdpagina. En we hebben een partnerlink, wat betekent dat je geen paswoord moet ingeven. Bij mij werkt alles zoals het hoort. Iemand anders die hetzelfde probleem heeft?

 3. Reactie van Hans

  nope, alles werkt naar behoren bij mij.

 4. Reactie van Tanguy Veys

  Bij mij ook

 5. Reactie van ledeberg

  heb eens gechecked, als ik de link aanklik op de hoofdpagina van gent blogt kom ik inderdaad op de hoofdpagina van de standaard uit.
  Als ik de link aanklik op de reactie pagina kom ik op het artikel uit.

  Raar, maar waar

 6. Reactie van iris

  Ook ik krijg het artikel te lezen waarvan sprake in de posts.

 7. Reactie van i.

  Ik vraag de technische mensen es om te kijken of er iets scheelt.

 8. Reactie van iris

  ledeberg, heb uitgeprobeerd hoe jij het uitlegt en ik bekom ‘t zelfde. Ne rare PC heb jij, toch niet gepakt van de warmte ?

 9. Reactie van ledeberg

  nee, ik zweer het, maar nu werkt het ook bij mij, mijn excuses voor de ophef,

 10. Reactie van Peter

  Het ligt er gewoon aan hoe je GBB bekijkt. Bekijk je dat in een feedreader (zoals Mozilla Thunderbird bijvoorbeeld) en dus via de RSS-feed, dan zullen de links niet normaal werken omdat er geen sessie-informatie is. Surf je gewoon met je browser naar GBB en klik je op een link naar een artikel, dan zou dat moeten werken.

  Kijk je instellingen wat betreft cookies misschien ook eens na.

 11. Reactie van Bart

  Bij mij werkt die link ook nooit. Ik krijg steeds dezelfde melding: “Er is een fout opgetreden”.

 12. Reactie van yves

  ik heb dat lang geleden al es gemaild, en het is nog steeds zo…
  ik kan zelfs niet verder dan het overzicht van het regionaal nieuws
  ik vermoed (computertaalleek zijnde) dat het iets te maken heeft met de abostatus tov van de standaard

 13. Reactie van Smetty

  Het klopt wat Peter zegt. Via de browser zou het moeten werken. Je kan het niet op een andere manier openen.

  Mocht het toch niet werken, stuur ons dan een mailtje met volgende info: hoe ga je te werk, waar klik je op en als je een foutmelding krijgt, graag ook een print screen naar ons gekend email-adres.

 14. Reactie van Jean Marie de Wulf

  Wij hebben het Latijn uit de kerken gebannen, het Frans uit de scholen en openbare gebouwen, en nu komen met onbegrijpbare kompuutertaal, niet waar Peter? Hoe kan een normaal daar iets mee bouwen?
  Maar ja ik ben van die generatie die ze wel eens uit de weg zouden willen ruimen, de bruggepensioneerden.