De Warempel

dinsdag 4 oktober 2005 9u05 | jm | 26 reacties
Trefwoorden: , , .

Het was warempel een hele tijd geleden dat ik nog es in de Warempel had gegeten.
Vroeger was dat het lievelingsadresje van mijn dochter. Nu ze Gent heeft verlaten, kom ik er niet vaak meer. Maar vandaag bij toeval dus wel. De Warempel is misschien wel het beste vegetarische restaurant van Gent.

Elke middag kun je er kiezen uit een vegetarische schotel (8,20€) of een visgerecht (8,90). Op het bord buiten kun je lezen waarrond de gerechten zijn opgebouwd. Voor de dagschotel met vis waren dat viskroketjes, voor de vegetarische schotel witloftaart met kaas. Ik koos voor de vegetarische dagschotel. Behalve een flink stuk quiche en ongepelde rijst had ik nog een keur aan groenten op mijn bord liggen: worteltjes, bloemkool, rode kool, groentepuree en een koud gevarieerd slaatje. Alles smaakte naar gewoonte lekker.

Je kunt er ook lekkere soep krijgen en heerlijke nagerechten. Vooral die laatste maken dit vegetarische restaurant zo uitzonderlijk. Meestal blijven de nagerechtjes in vegetarische restaurants beperkt tot yoghurt- en cakevariaties. Niet zo hier. Ze maken heerlijke verse taarten en uitmuntend lekker ijs. En voor 1,80 € drink je daar nog een grote thee bij. Het probleem is dat de dagschotel behoorlijk uitgebreid is en dat je dus al flinke eetlust moet hebben om er nog een dessert bij te nemen. Vandaag dus niet, maar bij gelegenheid heb ik al wel vaker een dessert met twee vorkjes besteld. Dat kan hier zonder problemen en zo zou het eigenlijk overal moeten zijn.
Het restaurant is niet heel groot. Je moet er dus vroeg bij zijn of reserveren.

Info
Restaurant de Warempel
elke middag van ma. tot vr.
Zandberg 8 (vlakbij de Belfortstraat), 9000 Gent
tel: 09/224 30 62

© 2005 GENTBLOGT VZW

26 reacties »

 1. Reactie van Iris

  Zo vlak bij huis, er al veel over gesproken maar er nog altijd niet van gekomen. En dat ganse straatje ruikt altijd zo lekker uitnodigend als ik er met mijn boodschappen passeer.
  Na deze culinaire beschrijving beginnen mijn smaakpapillen al te werken…..we moeten er “warempel” eens heen !

 2. Reactie van Josie

  Ik ben er nog nooit geweest, ook al is het vlakbij. Ik sta dan elke keer aan dat bord en dan blijk ik de dagschotel niet te lusten, dus zoek ik mijn heil dan maar anders. Nu vroeg ik me af of ze daar dan echt maar 1 dagschotel hebben en niks anders, of is er ook nog een vaste kaart? Want dan wil ik het wel eens proberen.
  Over die desserts ben ik het niet echt eens, al heel lekkere desserts gegeten in veggie resto’s…
  Voorlopig blijft mijn favoriet de Avalon!

 3. Reactie van jm

  Alleen de twee dagschotels. Avalon is een van de betere, maar toch es De Warempel proberen…

 4. Reactie van Peter bc

  Het is er lekker, ongetwijfeld. En de locatie, aan dat vreemde plein is geweldig. Maar jammer dat ze alleen ‘s middags en in de week open zijn.

 5. Reactie van Griet

  Vanmiddag met een paar collega’s uitgeprobeerd, en bijzonder lekker bevonden. Zij hadden wel al ervaring met vegetarische restaurants (ik niet) en vonden de dagschotel verrassend. Niet de traditonele bolletjes rijst en groentjes, maar lekker gevarieerd en erg ruime porties.
  Zeker voor herhaling vatbaar!

 6. Reactie van Iris

  Gisteren ook uitgeprobeerd. Rustige sfeer met dito achtergrond muziek. Zeer vlugge bediening.
  De schotels een streling voor het oog en een bevrediging voor de smaakpapillen want elke groente apart had z’n specifieke gekruide smaak.
  Ruime porties ook en de capuccino achteraf even verfijnd gepresenteerd.
  Wij gaan er nog !

 7. Reactie van Lieven

  Ik heb met interesse de commentaren op Warempel gelezen, geeft me zin om het eens uit te proberen (al weet ik de zandberg helemaal niet zijn ?) Qua vegetarische restaurants ken ik er drie in gent :

  - “gec” op het stationsplein. Dit vind ik niet super, de onbekende gerechten zijn me net iets té onbekend, en er hangt zo een morose sfeertje daarbinnen. Handig is wel dat je er de krant kan lezen;
  - wakamé in de Lostraat. Handige afhaaldienst (je haalt je schotel uit de muur), maar de gerechten zijn dikwijls wat te zout en de sauzen wat te uitgesproken;
  - de appelier : dit is voor mij de absolute top : plain food, lekker zonder veel franjes. Een heel gevarieerd bord, mss zonder veel verrassingen maar je bent toch al blij als je nog eens gewone bloemkool in bechamel saus op je tong kan laten smelten ? Een heel klaar restaurant, nogal familiaal publiek. Ik ben er nog nooit ontgoocheld geweest.

 8. Reactie van Jean Marie de Wulf

  De zandberg ligt tussen de Hoogpoort( Concervatorium) Belfortstraat, Sint-Jacobsnieuwstraat, Ridderstraat, Kwaadham.

  Volgens sommigen is de “avallon” in de Geldmunt ook zeer lekker.

 9. Reactie van Valerie

  Ben nog niet in De warempel geraakt. Ik wist zelfs niet dat het enkel ‘s middags open is. Jammer zou ik zo zeggen. Maar ik heb best wel een goed alternatief : “het magazijn” aan de vrijdagsmarkt. Zowel veggie als vis en vlees. Er zijn ook speciale gerechten tussen. Maar ook klassiekers als spagetti. Regelmatig wordt er van menukaart (of beter gezegd menubord) vervangen.

 10. Reactie van piet

  wat is de straat bij het restaurant bij de Warempel welke straten liggen er bij

 11. Reactie van Saar

  Vis is niet veggie, he, mensen.
  Dat er geen misverstanden ontstaan!

 12. Reactie van Ilse

  Een vegetarisch restaurant waar ze vis serveren? Vis is toch een dier en vegetariërs eten toch geen gedode dieren? Straks noemen ze de Steak House ook al een vegetarisch restaurant :))))

 13. Reactie van elle

  klinkt goed, maar het is gewoon een restaurant waar vegetariërs ook aan hun trekken kunnen komen, geen ‘vegetarisch restaurant’ volgens mij als ze er ook vis serveren. kwestie van geen dubbelzinnigheden over de term ‘vegetarisch’ te doen ontstaan

 14. Reactie van Jeronimo

  ik lust zelfs vegetariërs rauw

 15. Reactie van patricia

  echt het beste én een van de meest verzorgde veggie-restaurants in Gent.Miki en Kristin (de 2 koks) hebben nu ook een kookboek uitgegeven : vegetarisch genieten. Een aanrader : vlotte beschrijving van de gerechten doet je het water in de mond lopen. Er is ook vis in het restaurant, veel mensen laten vlees maar eten toch nog vis. Dan ben je in principe geen vegetariër. Maar ‘what’s in a name’. De intentie om minder vlees te eten telt ! Leven en laten leven mensen.

 16. Reactie van Josie

  Een goed restaurant waar je vegetarisch én vis kan eten. Is dat nu zo moeilijk?

 17. Reactie van Jeroen

  die vegetarische schotel klinkt wel goed ja,
  maar sluit mij aan bij vorige reactie,
  een restaurant waar ze vis serveren MAG JE GEEN VEGETARISCH RESTAURANT NOEMEN !!, is alleen maar restaurant waar ook een goeie vegetarische schotel wordt aangeboden,
  al moet daarbij wel eerst nog bevestigd worden dat het vegetarisch kaas gaat = kaas waarbij plantaardig stremsel is gebruikt en geen dierlijk !

  nogmaals, wel goeie bespreking, klinkt ook lekker, noem gewoon een restaurant waar ze vis serveren geen vergetarisch restaurant ;-), dat vergroot alleen het misverstand bij niet-vegetariers over vegetarisme :s,er al genoeg gehad die dachten dat ik nog kip zou eten dan bijvoorbeeld met de idiote opmerking da kip geen vlees zo zijn ma gevogelte …als er een dood beest bij kom kijken is het niet vegetarisch, is toch simpel? ;-)

 18. Reactie van Ilse

  Alleen de intentie telt?

  Hmm, zou wel leuk zijn indien dat zo is.

  Stel, ik ben oneerlijk en dan zeg ik gewoon “ja maar, ik had de intentie om eerlijk te zijn” en “eerlijk of oneerlijk? ach, what’s in a name?”

  hmm, zo’n zienswijze opent perspectieven :-))

 19. Reactie van wim hellemans

  Ben een echte vleeseter maar heb eens de veggie schotel in de Warempel geprobeerd, toch heb ik al betere veggieschotels gegeten in een restaurantje De Goede Smaak waar het een waar culinair gebeuren van geur, smaak en kleur was een echte aanrader voor de veggies onder jullie…

 20. Reactie van egel

  De warempel was lekker maar niet uitzonderlijk. Heb al met evenveel smaak gegeten in Avalon en co.
  Vis is inderdaad niet vegetarisch. maar de hokjesmentaliteit die alles opdeelt in vegetarisch of niet vegetarisch kan me gestolen worden.
  Belangrijk is dat een restaurant keuze heeft voor mensen die vegetarisch eten en voor mensen die niet vegetarisch eten.
  Wat stoort het het een vegetariër als een ander graag een visje opsmikkelt? Er zouden net meer gelegendheden moeten zijn waar beide overtuigingen terecht kunnen. Vegetariërs vragen graag respect voor hun levenskeuze, jammer genoeg zijn er sommigen onder hen die geen respect hebben voor een andere levenskeuze (de vleeseters).

 21. Reactie van Johanna

  Een vriendenkring kan mijns inziens onmogelijk bestaan uit enkel vegetariërs of enkel vis/vleeseters. een restaurant waar veggie en vis wordt geserveerd, lijkt me dus de normaalste zaak van de wereld. waar wordt er trouwens gezegd dat De Warempel zichzelf een vegetarisch restaurant noemt?
  Vleeseters reageren inderdaad vaak extreem als het gaat over vegetariërs, maar even vaak gaan de vegetariërs de proselitisme-kant uit: verschrikkelijk ergerlijk! (laat de reacties uit deze blog maar het bewijs zijn…) it’s a free world, so…

 22. Reactie van Tommie

  Ik vind het wel een goeie combi, zelf eet ik veel vegetarisch, mijn partner is vegetarisch opgevoed, als ik toch lekker vis zit te eten en zij eet vegetarisch, wat is dan het punt?

 23. Reactie van rony coekaerts

  beste egel, het spijt me maar je hebt meer fundi’s onder de vegetariers dan onder vleeseters. wat kan een vleeseter het nu rotten dat de andere een slaatje eet? maar ik heb in huiselijke, familiale kring al mensen van tafel zien gaan omdat ik vlees at. bij mij thuis. met de nodige slogans naar mijn hoofd.
  ik leef hier hoofzakelijk op noedels, groenten, wieren, kwallen en, schande, kreeft, krabben, scampi’s en vis. melk, boter en kaas onbekend. vlees van welk beest dan ook is bijna niet te krijgen. en duur.
  maar iedereen heeft hier een ijzer.tekort, lage bloeddruk, haaruitval en vervroegde menopause.
  dus, als iemand mij kan zeggen wat ik moet kopen van groenten om dat bij mijn echtgenote opnieuw op peil te krijgen. graag. vegetariers ten lande, ik vraag jullie hulp. dank.

  • Reactie van De herborist

   Duindoorn, de siroop of de capsules uit de natuurvoedingswinkel. Of in de augustus vers gaan plukken in de duinen. Best afritsen met een vork, siroop van maken en in de ijskast bewaren.
   Duindoorn bevat enorm veel vitamine (A,C,E en K) maar waarschijnlijk het allerbelangrijkste vitamine B12, die normaal enkel in vlees terug te vinden is.
   In De Wulf staan duindoornbessen trouwens op het menu.

 24. Reactie van Mark Verbeke

  Het magazijn : het meest teleurstellende etablissement … koud/ongispireerde gerechten : kortom geen stielkennis of motivatie, maar ik vrees voor een combinatie van de twee…

 25. Pingback: De Warempel « Zeg niet dat je het niet wist