Foto van de dag

zaterdag 14 januari 2006 2u38 | Peter | 13 reacties
Trefwoorden: , , .

Gent by snow and by night door Peter Soete.

Gent 's nachts in de sneeuw

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2006 GENTBLOGT VZW

13 reacties »

 1. Reactie van Ikke

  Da lijkt mij de Bijlokekaai te zijn aan het kruispunt met de Godshuizenlaan.
  ‘k Wist niet dat mijn schoolomgeving er zo mooi kon uitzien ;-)

 2. Reactie van lord cms

  not bad at all, qua licht and noise levels
  sneeuwt het in gent? hier schijnt de zon en is het droog

 3. Reactie van Dirk

  foto van de dag? Dan toch niet van vandaag!

 4. Reactie van jaak

  Ik ben 54 jaar en Gentenaar.
  Is het gebouw vooraan het ” Moederhuis ” waar ik geboren ben ??

 5. Reactie van Jean Marie de Wulf

  Inderdaad dit was eens het Moederhuis waar zovele Gentenaars voor het eerst hun Gent en dan de wereld zagen. Ze zullen daarachter binnen een paar jaar alweer een stuk van hun vertrouwd Gent zien veranderen. Het STAM zal er een ingangsgebouw neerzetten. En dan zullen terug hun vertrouwde collecties er getoond worden. Of dat ingangsgebouw in harmonie met het originele klooster zal zijn is een andere vraag.

 6. Reactie van Guido Van Peeterssen

  Mooie foto Peter,
  Voor mij is dit niet alleen een van de mooie plekjes in Gent, het is ook een mooie wandelweg tussen twee erg aantrekkelijke Gentse trekpleisters. Aan de ene kant heb je de Graslei. Zo ga je langs Lindenlei, Bijlokekaai onder de kleine ring naar de Neermeerskaai. Van daar is het langs de Leie niet ver meer naar de Blaarmeersen. De steiger die je ziet wordt door de stad voor een klein prijsje gehuurd zodat de Gentse rederijen en ook de Sidderaal kunnen aanleggen en passagiers oppikken.
  Jammer genoeg ligt de Bijloke site er momenteel rampzalig bij. Mocht Van Rouveroij nu eens beslissen om bij aanleg van het STAM museum de hele site open te trekken tot aan het water?
  Zelf ben ik voorstander van een mooi wandelpad in dolomiet, een natuurlijke wilde oever waar mogelijk en wat bankjes zodat de route een eigen identiteit krijgt.

 7. Reactie van Iris

  @jaak en Jean Marie, daar zag ik ook het levenslicht. ‘t Was zowat het moederhuis voor de minder begoeden , vertelde mijn moeder me toch. En ‘t werd er met strenge hand geleid door nonnen.

  @Guido Van Peeterssen, ik treed jou volledig bij.
  Dit is vaak ook één van onze zomeravond-wandelroutes, van St. Anna tot aan de Blaarsmeersen en terug.

 8. Reactie van Jean Marie de Wulf

  @ Iris: ik geloof niet dat alleen de minder begoeden daar te vooschijn kwamen. Ik heb weet van mensen uit alle hoekjes van Gent, mee of zonder centen. Ik herinner me wel dat alles er zeer ouderwets was. Als ik daar kwam was het altijd voor een gezellig moment bij een nieuwe baby, zo heb ik er alleen goede herinneringen aan. De Bijlokekaai heette voor mij destijds nog “Quai de la Maternité”.

 9. Reactie van Iris

  @Jean Marie, ben daar zelf nooit geweest. Heb dus alleen mijn moeders versie gehoord. Dank voor jouw reactie en ondervinding.

 10. Reactie van Jean Marie de Wulf

  Iris, opletten op wat ge zegt: ofwel zijt ge daar geboren, en zijt ge er wel geweest, ofwel hebt ge een benaderende omschrijving voor: “zolang ik van mijn bewustzijn kon genieten ben ik er niet geweest “(of zoiets). Ik ben nu eens een muggenzifter, of schrijft men muggezifter?

 11. Reactie van Iris

  @Jean Marie, om eens terug te muggenziften : je hebt gelijk, ik ben er geboren, dus ben ik er ook geweest, maar niet bewust, dus naar mijn aanvoelen ben ik daar nooit geweest….. ;-))

 12. Reactie van otto

  mijn tante was daar tijdens WOII verpleegster, en is daarna hoofdzuster geworden van de bijloke(Maria Rogiers)

 13. Reactie van yann!ck.

  peter,
  schone foto , echt waar !

  :)