Frustratie

vrijdag 9 juni 2006 15u09 | Eline Strik | 6 reacties
Trefwoorden: , .

Examens en frustratie, dat zijn twee handen op een buik. En dan heb ik het niet over de frustratie die je voelt als je rond middernacht allerlei conferenties aan het einde van de Tweede Oorlog probeert te onthouden, maar je ogen langzaam toevallen. Ik heb het zelfs niet over het soort frustratie dat je voelt als je dan tussen alle wanhoop door ook nog eens een splinter in je vinger ontdekt. De frustratie als de wekker om zes uur gaat, en je weet dat die conferenties nog altijd op je wachten, terwijl je ogen nog niet open willen.

Nee, ik heb het over de frustratie die nog maar eens opdook toen ik mijn vorige cursus blokte. Die ging over seksuele moraal in oudheid en middeleeuwen. Al te veel aanstootgevends stond er niet in. Alhoewel, dat vrouwen geen ruimtelijke oriëntatie hebben wil ik nog accepteren (de weg naar de pc-klas waar ik nu zit was lastig te vinden), maar dat mannen superieure minnaars zijn en vrouwen enkel geschikt om te baren… dat gaat mij toch wat ver.

Dat vrouwen ook in bed wensen en verlangens hebben, ontging misschien sommige Grieken, maar wordt in de blok duidelijk. Vele van mijn vriendinnen klagen over dat onbestemde verlangen dat opduikt als je weer eens een stomvervelende cursus probeert te memoriseren. Ze zuchten over hun boekentorencrush, meestal iemand die men buiten het seizoen geen blik zou gunnen. En wie heeft er na een lastige strijd met een portie examenstof nu geen nood aan wat liefde en affectie?

Het probleem schuilt er niet zozeer in dat mijn vriendinnen en ik allen ongetrouwd zijn, zoals Plutarchus zou beweren, maar vooral dat we in het algemeen erg vrijgezel zijn. Nu weet ik niet of een vaste relatie zoveel beter is op dat gebied. Andere vriendinnen hoor ik immers klagen dat hun vriend in de examens veel te uitgeput is. Is het de mannelijke prestatiedrang, die zich maar op een domein tegelijk kan richten?

Ik weet het niet. We zoeken naar een oplossing, sommigen door verwoed hun frustratie te verbijten, andere door eens een kopje suiker te lenen bij de buurjongen of een telefoontje naar de ex te plegen om bij te praten. Eerlijk waar, ik heb geen idee wat de beste methode is. Ik zet mij dagelijks in de boektoren, maar heb vooralsnog geen crushes opgedaan. Wel een hoop kennis over de knapenliefde, maar dat had meer met mijn cursus te maken.

Maar goed, het weer wordt mooier, dus wie weet. Zojuist heb ik examen gedaan in de Dunantlaan, dus een picknick in de Blaarmeersen ligt voor de hand. Niets beter dan een frisse zwempartij om alle frustratie te doen bekoelen.

© 2006 GENTBLOGT VZW

6 reacties »

 1. Reactie van yab

  Bij mij was de examenperiode ook altijd een seksueel zeer actieve periode. Want wat is nu er beter om te ontspannen tussen twee saaie hoofdstukken door dan een goeie portie seks? ;-)

 2. Reactie van Jeronimo

  ;-) geestig stukje, al moet ik zeggen dat ik daar niet zoveel last van had van het vrijgezellige leven tijdens den blok, zeker toen ik merkte dat mijn niet vrijgezellige vrienden constant gezaag van hun lief aan hun kop hadden, en niet alleen over die moeilijke cursus die ze te blokken had
  nee nee, de complete ascese tijdens den blok
  of maakte ik mezelf maar wijs dat dat het beste was?

 3. Reactie van joke

  kan je geloven dat ik zelfs de knappe boekentorenjongen al beugezien ben?!
  zelfs dàt is me nu ontnomen…
  veel succes en sterkte nog!

 4. Reactie van F.

  ik begrijp je (en dat kan je begrijpen wanneer ik zeg dateen vriendin me enkele dagen geleden gezegd heeft: “ge zijt een bende wilde konijnen”)

 5. Reactie van Tom Bernaerd

  Ik hou van deze reeks :D

 6. Reactie van jeronimo

  tiens, om mij af te reageren ging ik een toerke fietsen, wandelen of lopen op gewoon op café gaan zitten…