Blogs zijn stom

donderdag 7 juni 2007 14u46 | Benoît Lagae | 5 reacties
Trefwoorden: , .

Gentblogt geeft het woord aan een divers allegaartje studenten. Elke dag Рbehalve zaterdag Рkomt er namelijk ̩̩n van hen aan het woord en ze kunnen gerust een schouderklopje en wat nuttige tips van uwentwege gebruiken in deze examen-, eindwerk- en doctoraattijden.
Op donderdag is het de beurt aan Benoît.

Laten we beginnen met een vreemde aankondiging: aangezien ik nogal experimenteel aangelegd ben, en dit mijn eerste blogentry ooit is, dacht ik er iets speciaals van te maken. Let wel, mijn doelstelling is niet om deze tekst uitzonderlijk goed of grappig of weetikveelwat te maken, ik wil gewoon iets schrijven zoals ik nog nooit gedaan heb: met een zeer prangende deadline. Net voor het schrijven dezer woorden heb ik water op het vuur gezet om een lekker gerechtje te koken, en ik hoop klaar te zijn met deze tekst tegen dat ik als finishing touch een vleugje piment in de saus strooi. Koken en schrijven op hetzelfde moment: eens zien of ik het cliché kan doorbreken dat een man slechts één ding tegelijkertijd kan. Dan eet ik, overlees ik dit, en denk ik “dit is rotslecht, maar tóch stuur ik het in !” Het gerecht is trouwens sesitse van kiekens met rijst en zoetzure saus, kooktijd 45 minuten.

Allertweedst: waarover zal deze entry gaan ? Niet over koken alleszins, zo zijn er al genoeg blogs en daarbij, zó goed kan ik het nu ook weer niet. Ik ben slechts een vierdejaarskotstudent die van de nood een deugd gemaakt heeft en na menige slechtdoorbakken kipfilet en halfharde patat een aarzelende modus vivendi met z’n kookplaat uitgewerkt heeft. Ik zal het eerder hebben over mezelf, want de blok is bij uitstek de tijd waarin de modale student over zichzelf nadenkt en zilte tranen weent om zijn gebrek aan discipline tijdens het jaar. Die tranen ween ik trouwens ook op dit eigenste moment, omdat ik net een sjalot gesneden heb. Maar om mijn exhibitionisme op deze blog wat te staven met achtergrondfeitjes, eerst enkele zaken over mezelve.

Griekse goden laten al een tijdje niets meer van zich horen, en dat was niet anders op mijn geboortedag. Dat was in 1986, wat mij intussen 21 jaar oud maakt. Ik ben Benoît gedoopt, ben geboren en getogen in Kortrijk, en heb dat hellegat na m’n middelbare schooltijd zo vlug mogelijk verlaten, ondanks een fijn koppel ouders. Na een flop van een jaar hier in Gent als *student Burgerlijk Ingenieur besloot ik eens een opleiding te doen die me wél zou interesseren, en toen stootte ik op de Bachelor-Masterhervorming in de faculteit Letteren en Wijsbegeerte. Daar kon je namelijk opeens de taalgroepbarrières oversteken en pakweg Latijn en Engels studeren, wat ik dan ook prompt deed. Intussen zit ik in Ba3, alwaar ik met het nodige studeren maar zonder noemenswaardige problemen geraakt ben. Ik had tegen 4 juni een Bachelortaak (een soort “minithesis”) af te werken, maar ben daar wegens vele, uiteenlopende redenen niet in geslaagd. Dat wordt dus tweede zit, tot groot verdriet van mijn promotor, en tot groot jolijt van mijn vrienden.

Als kleine tussennoot: ik heb me net verbrand aan m’n braadpan. Miljaar doet dat zeer. Dat wordt een mooi littekentje. Doch verder: ik heb veel te weinig examens om serieus in de bloksfeer te zitten. Ik heb namelijk tussen mijn vorige en mijn volgende examen 12 dagen. Twaalf ! Aangezien ik dit vak ook al bekeken heb tijdens de Paasvakantie, ben ik veel te veel op mijn gemak en zal ik er pas echt mee beginnen als het weer net te laat is om alles ondubbelzinnig goed te kunnen. Altijd hetzelfde liedje, en al even typisch is dat ik de nacht zal mogen doorsteken om alles er nog goed in te krijgen, en dat ik dan na het mondelinge examen bekaf in bed kruipen zal – hopelijk leest mijn prof dit niet. Door dat gebrek aan stress en motivatie is het geen wonder dat ik de eerste drie dagen na mijn vorige examen, buiten wat bandwerk voor de Bachelortaak, volledig verkwanseld heb. Maar waar heb ik me dan wel mee beziggehouden ? Saaie computerspelletjes, sociale contacten en perikelen, en denken wat ik in deze blogentry zetten wou.

En nu kom ik eindelijk tot het verklaren van de titel. In mijn applicatie aan Joke R. om deze blog te vullen, heb ik het volgende gezet: “Ik heb blogs altijd een beetje stom gevonden, maar dat zegt weinig. Ik heb namelijk gsm’s ook altijd een beetje stom gevonden, en ben er sinds een jaar of vijf verslaafd aan”. Ik heb over jezelf vertellen op het internet altijd een vorm van exhibitionisme gevonden, al sinds ik rond m’n tiende jaar een artikeltje las over een jongen van negen die een website gemaakt had over wat hij zoal deed om de vakantie door te komen (antwoord: websites maken en met z’n hond spelen). Maar intussen heb ik zelf ook toegegeven aan deze nieuwe en duivelse hype, net zoals toen ik op m’n zestiende een gsm kreeg van mijn ma, “voor als je in problemen zou raken”. And the reasons ? There are no reasons. Who needs reasons when you’ve got sesitse.

© 2007 GENTBLOGT VZW

5 reacties »

 1. Reactie van Sara

  Fijn geschreven, moet je meer doen!

 2. Reactie van Al Qeitel

  Wat is er zo hel aan ons gat?

 3. Reactie van Eve

  Het was in ieder geval niet nodig om ook ‘Nederlands’ te kiezen. Subliem! Hoop dat de sesitse even goed gelukt is!

 4. Reactie van ...

  Goed geschreven! Echt leuk om te lezen.

 5. Reactie van Eva

  Hihi Benoît, dan kom ik hier op uit wanneer ik in google probeer op te zoeken wanneer den deadline voor de bachtaak nu eigenlijk is. Knap!