“Het Uug!” van Huug & Druug

vrijdag 15 juni 2007 18u35 | Huug | 19 reacties
.

Sidder en beeft gij allen en leg u maar al te bloeden want sinds een tijdje ben ik in het bezit van het “Alziend Oog” van de Illuminati! Het oog dat ziet zonder gezien te worden. “Is Huug nu helemaal kirrewiet geworden?” vraagt u zich in koor af. Welneen, niet ongerust worden, ik ben zo geboren.
Het zit zo. Begin deze maand heeft Microsoft een aantal grote steden driedimensionaal beschikbaar gemaakt via zijn online kaartenboek Live Search. Je kan de luchtfoto’s zodanig vergroten alsof je 20 meter boven de grond hangt!
Tot mijn grote vreugde is Gent ook hoog en droog (huug en druug, heeft u ‘m?) vanuit de lucht te verkennen en heb ik ondertussen in alle bad- en slaapkamers van mijn ex-lieven zitten koekeloeren. Een uitgebreid en tijdrovend werkje. *Kuch*
Omdat ik tijdens mijn speurtochten vanuit de lucht een heleboel plekjes heb ondekt waarvan ik het bestaan niet wist ga ik u, beste lezers, iedere vrijdag een luchtfoto voorleggen met de gekende vraag: “Waar in Gent?”

Om het toch een beetje deftig te houden ga ik me beperken tot openbare gebouwen. Dit is echter geen belofte, wat niet is kan nog komen… Ja, Jean Marie De Wulf, ik heb u daar wel zien liggen bij uw maitresse in een zwembad in die villa in Latem, maar dat blijft onder ons natuurlijk! Vandaag, de eerste luchtfoto uit onze zomerserie: “Het Uug!”

© 2007 GENTBLOGT VZW

19 reacties »

 1. Reactie van Eve

  Had je ook maar gezien WIE mijn banden heeft gesaboteerd voor het huis van Jean-Marie! (J.M. is niet verdacht)

 2. Reactie van laurensv

  1) directe link naar Gent:
  https://local.live.com/default.aspx?v=2&cp=sh80cdh99t5y&style=o&lvl=1&tilt=-90&dir=0&alt=-1000&scene=12221784&encType=1

  2) je kan draaien in de 4 windrichtingen, zeker eens proberen voor een andere kijk op de zaken

 3. Reactie van Skender

  Ik zou gokken op het begijnhof van St.-Amandsberg…Een kerk, wat groen en allemaal gelijkaardige huisjes.

 4. Reactie van Roland

  Prachtig !

 5. Reactie van Juvenalis

  Begijnhof

 6. Reactie van Roland

  Inderdaad, het begijnhof in St Amandsberg. Zoek het zelf maar eens op en begin bij Ghent en dan maar inzoomen. Gewoon prachtige beelden.

 7. Reactie van Goofball

  ja ik dacht ook aan het Begijnhof in St. Amandsberg.

 8. Reactie van ivagolab

  het IS gewoon het groot begijnhof in sint-amandsberg. maar waar zijn de koeien?

 9. Reactie van jeroen

  het IS gewoon het groot begijnhof in sint-amandsberg. maar waar zijn de koeien?

 10. Reactie van Roland

  Op stal!

 11. Reactie van Roland

  De foto’s stammen van tijdens de vorige Gentse Feesten (zoom eens naar Sint Jacobs, dan zie je het groot podium staan).

 12. Reactie van meneer oogsnoep

  Vandaag nog in de buurt geweest om een beluikhuisje te bekijken :)

 13. Reactie van filip

  Ja, ik heb mijn eigen huis in den 9050 op die site ook al zien staan, maar dan zonder mijn laatste nieuw raam (daterende van begin dit jaar). Worden die – ik vermoed dat het hier om satelietbeelden gaat – foto’s nooit of niet regelmatig geactualiseerd? Wel tof om eens naar de keuken van de buuv’ te zien *haha*

 14. Reactie van brantt

  Inderdaad, je ziet zelfs nog de drankbekertjes her en der liggen.

 15. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Ik weet inderdaad van niks. Vroeger woonde mijn jongste zoon in een kamer vooraan, maar sinds hij in Brussel woont….. en zijn gehoor reikt niet zo ver.
  Zeg Els, ge hebt nog chance: gisteren stond hier weer een wagen met ingesmeten venster.

 16. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Da zoeken, da lukt niet bij mij! Kan iemand meer uitleg geven? Wat moet ge dat ding meer vragen, in ‘t Engels?

 17. Reactie van maarb

  Hé, ik wist niet dat mijn buren zo’n stoere trampoline hadden :p

 18. Reactie van Joris

  die trampolines hebben gelijk immens goed verkocht.
  Overal kom je die dingen tegen, samen met die ronde zwembaden.

 19. Reactie van MDm

  J_M, ge zijt niet de enige, ik geraak er ook niet op. Welke zoektermen moet je ingeven?