Oplichters misbruiken goed doel voor inzameling tweedehandskleren

donderdag 16 augustus 2007 11u19 | Redactie | 3 reacties
Trefwoorden: .

Drie mannen en een vrouw hebben de afgelopen dagen geprobeerd honderden Gentenaars afgedragen kledij te ontfutselen ‘voor het goede doel’. In werkelijkheid wilden ze de kleren zelf doorverkopen.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2007 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

 1. Reactie van Frederik

  Nooit ingaan op deur tot deurverkoop of zogezegd voor het goede doel.
  Onlangs kreeg ik het bezoek van een vrouw die rond ging met prularia voor de kinderkankerkliniek. Ik heb vriendelijk neen gezegd, want ik weet van de organisatie zelf dat zij hun fondsen op een andere manier werven, oa met het geven van een aantal concerten.
  Zo zijn er nog een aantal organisaties die van deze oplichterspraktijken te lijden hebben.

 2. Reactie van Guido Van Peeterssen

  Het is inderdaad erg voor de echte hulpverleners die hierbij in een slecht daglicht komen te staan. Doet met trouwens denken aan een voorvalletje enkele jaren terug. Plots staan er aan de deur twee keurige heren die er een beetje als agenten uitzien. Gekleed in blauwe broek, das, politiehemd en blauw vest. Komen langs om geld op te halen en stickers te verkopen voor de brandweer. Dan heb ik zo iets van: “He leuk, geef maar af, ik ben het goede doel”. Maar als brandweerman bel je natuurlijk de politie. Dan blijkt dat die snoodaards lid zijn van een Brusselse vzw ‘Hulpfonds voor politie en brandweermannen’. De politie kon er trouwens ook niet mee lachen.

 3. Reactie van m.r.

  Lijkt me inderdaad het beste om rechtstreeks geld te storten op de organisatie zelf. Kledij kan je kwijt in de kledingcontainers en in de kringloopwinkels.

  Zelf weersta ik niet als het gaat over kliniclowns, kinderkankerfonds, dierenbescherming en kalenders van de brandweermannen. Maar misschien ben ik nu wijzer en doneer ik gewoon elk jaar aan de vooropgestelde doelen zodat ik gewoon kan zeggen : ik doneer rechtstreeks?