Politie wil televisie maken

donderdag 30 augustus 2007 8u55 | Redactie | 12 reacties
Trefwoorden: , , , .

In het najaar komt er al een spotje op AVS

De politie van Gent heeft plannen om een crossmediale nieuwsdienst op te richten. ‘The sky is the limit’, zegt hoofdcommissaris Steven De Smet. ‘Een nieuwe website is er al, maar ik wil ook televisie maken.’

Lees meer bij De Gentenaar

© 2007 GENTBLOGT VZW

12 reacties »

 1. Reactie van Jean Marie DE WULF

  En waarom niet?
  Ik denk dat dit een geniaal intiatief is. Kaarten op tafel en open vizier, zo schuift men al heel veel negatief commentaar weg. Men zal wel zeer voorzichtig moeten handelen dat de echte bedoeling niet ontspoort.

 2. Reactie van b-west

  hm… misschien zou de Politiezone Gent zijn geld beter steken in nieuw rollend materieel, ik krijg plaatsvervangende schaamte als ik de patrouilles zie langsrijden in roestige, afgeleefde Astra`s. Ook kan men misschien wat pogingen ondernemen om de algemene sfeer binnen het korps te verbeteren in plaats van geld te steken in zinloze PR-projecten. Verder zou het aanvullen van het korps tot het eindelijk op effectief is en de reactietijd van de interventies wat opvijzelen waarschijnlijk ook meer doen voor de reputatie van onze flikken dan een zelfverheerlijkend stukje op de TV. Natuurlijk vereisen al deze zaken heel wat meer inspanningen en kan je er niet mediageniek mee uitpakken, dus zal HCP De Smet er waarschijnlijk geen brood in zien.

  Nuja, het is wel typisch, ik ben nog geen enkel korps tegengekomen waar de top snapt wat er leeft bij de basis, als ik zie waar er bij ons zoal geld aan verspild wordt…

 3. Reactie van geert

  Ik denk “schoenmaker blijft bij u leest”.
  Na de politie misschien de brandweer met een zender…
  Ik zie liever mijn belastingsgeld in iets anders bij de politie.
  Er zullen toch andere zaken zijn die dringender zijn dan een tv zender he…..

 4. Reactie van dieu

  Beste b-west,
  Uit je relaas meen ik te kunnen opmaken dat je in zekere mate vertrouwd bent met het interne reilen en zeilen binnen de Politiezone Gent. Over je kritiek op de “algemene sfeer binnen het korps” spreek ik mij niet uit. Ik wil het namelijk hebben over uw opmerking aangaande het “rollend materieel”. Het is juist dat het Gentse politiekorps nog opgezadeld zit met een aantal oudere voertuigen, en wat de Astra’s betreft heb ik het even voor jou opgezocht : 5 stuks van 15 jaar oud, 1 van 14 jaar, 14 van 13 jaar, 3 van 10 jaar, 7 van 7 jaar, 1 van 1 jaar en 2 van minder dan 1 jaar oud.
  Daar staat tegenover dat er sedert verscheidene jaren een enorme inspanning geleverd wordt om de oudere voertuigen te vervangen. Dat kost hopen geld en moet noodzakelijkerwijs over meerdere jaren gespreid worden. De oudste voertuigen gaan er het eerst uit en worden stelselmatig vervangen.
  En terwijl je hier toch bent, mag ik dan ook even verzoeken om jullie voertuigen met een beetje meer zorg te behandelen, aub? Ik krijg eveneens plaatsvervangende schaamte als ik zie hoe sommige voertuigen er binnenin uitzien! Om maar te zwijgen van de diesel-combi’s die al ontelbare keren met loodvrije benzine getankt werden. Dat is wat ik geldverspilling noem!

 5. Reactie van Frans

  De beschrijvingen van b-west en van dieu zijn inderdaad een tv-reportage waard.

 6. Reactie van Roland

  Dromen mag men, maar dan liefst niet luid.

 7. Reactie van b-west

  De politiewereld is klein, en ik ken idd een aantal mensen in de Gentse zone. En ik kan me ook ergeren hoe in mijn zone met de voertuigen omgegaan wordt. Ik heb ook nooit geaarzeld om daarover opmerkingen te maken tegen mijn collega`s. Trouwens, zij die respectloos omgaan met de wagens zijn meestal maar een minderheid, als ik toch op de reacties van mijn collega`s mag afgaan. (bij ons worden trouwens de interventievoertuigen om de 4 jaar vervangen, terwijl de oude voertuigen dan doorschuiven naar diensten die ze minder vaak nodig hebben)

 8. Reactie van cathy

  fijn dat de politie open wil communiceren maar in die lawine aan communicatie-initiatieven uit elke mogelijke hoek vraag ik me toch altijd af hoeveel zelfverheerlijking er in zit en hoeveel daadwerkelijk op een nuttige manier bij “het” publiek terecht komt.

  ik hoop wel dat volgende vragen vooraf gesteld én beantwoord zijn: “wat willen we bereiken”, “voor wie gaan we dit doen”, “welke accenten moeten er dan inzitten” en “is dat dan de juiste manier of zijn er alternatieven”.

  afhankelijk van “wat willen we bereiken” kan bij wijze van spreken een eenvoudige website met beperkte maar correcte, up-to-date info, een link met de stedelijke site, af en toe een boodschap in het stadsmagazine en aanwezigheid in de reguliere media ook volstaan.

  de vraag is volgens mij niet: “weet iedereen alles wat er te weten valt over de Gentse politie” maar wel “kunnen mensen die er nood aan hebben zich op een vlotte manier gericht informeren voor die zaken die hen aanbelangen.” voorwaar een andere communicatiedoelstelling… het gaat dan niet over het marketen van de politiedienst of zelfs niet van “de veiligheid”, maar wel het optimaal informeren van de burger met als neveneffect dat de politie er hopelijk mooi uitkomt.

 9. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Belangrijk element: het budget. Alles in verhouding tot het te bereiken resultaat.
  Ik begrijp heel goed de slogan: schoenmaker blijf bij uw leest, maar tot nu toe ging hij nooit buiten, en dat is ook verkeerd. Dus: alles met mate.

 10. Reactie van danny

  Was het streefdoel niet,méér blauw op straat?
  Of was het meer politie op de buis…”Flikken” live 24/24!!

 11. Reactie van rony coekaerts

  liefste cathy,
  ik weet niet of je er wel van bewust bent hoeveel mensen een p.c. hebben en nooit, maar dan ook nooit, naar welke site dan ook gaan kijken. en de velen die er geen hebben, meer dan je denkt, dus ook niet. jij kan je misschien geen leven voorstellen zonder, en ik ook niet ondanks mijn leeftijd, maar die zijn er wel. dat deel valt dus af.
  dan blijven nog het stadsmagazine en “reguliere media” over. het stadsmagazine is een sporadisch gegeven, dat vlug onder de aardappelschillen verdwijnt.
  “reguliere media”, wat bedoel je daar mee? de krant?
  als ik kijk naar de cijfers van de krantenverkoop, dan kan je het naar marketinggebeuren wel schudden.
  de plaatselijke radio? dat is al beter.
  televisie? AVS? schot in de roos! dat ding staat bij de meesten aan, en wees zeker dat ook die meerwaarde.kijker er naar zapt.
  dus, nadat de politie je aangenomen heeft als mediaconsulent, moet ze zich richten op het televisiegebeuren.
  het is aan jou om er voor te zorgen dat het niet naar zelfverheerlijking, maar naar gerichte informatie gaat.
  (dat laatste is wel als grapje bedoeld)
  alhoewel, ik heb al slechtere solicitatie brieven gelezen :)

 12. Reactie van B-west

  En nog iemand die zonder hoofdletters schrijft! Uw srijd werpt zijn vruchten af Rony. (sorry, ik schrijf wel met hoofdletters, het is erin gestampt ;) )