Vakbond overweegt acties rond nachtbussen

woensdag 31 oktober 2007 11u33 | Wouter | 3 reacties
.

Er is nog geen definitieve regeling voor de nachtbussen en -trams die vanaf 8 december moeten uitrijden. De christelijke vakbond ACV neemt het niet dat personeelsleden verplicht worden nachtdiensten uit te voeren.

Lees meer bij De Gentenaar en DS Online

© 2007 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

 1. Reactie van Huub

  Soms vraag ik me af waar ze mee bezig zijn..
  zo iets kan je toch alleen maar toejuichen? Dat er ‘s nachts moet gewerkt worden en dat dat nt zo evident is; dat snap ik. Maar ga dan specifiek opzoek naar die mensen die dat wel graag doen, en niet een vakbond die wat van zijn neus gaat maken om alweer eens in het nieuws te komen en dan de boel te kunnen platleggen…
  (ik heb me al voorbereid op de aanvallen die gaan vallen, this is just my (mss bekrompen) opinion!)

 2. Reactie van sander

  Wel Huub, het is daar waar het de vakbond over gaat hé: ze hebben op zich niets tegen nachtdiensten – die bestaan nu al en kan je enkel toejuichen – maar wél tegen het verplichten van het personeel tot het draaien van nachtdiensten. Er zullen inderdaad wel genoeg vrijwilligers zijn om tegen een correcte vergoeding ‘s nachts te werken – maar een uitgebreide dienstregeling met veel tamtam aankondigen terwijl er nog geen akkoord is, getuigt toch van kortzichtigheid en ondoordachtheid van het bestuur van De Lijn…
  Anyhow, ik hoop natuurlijk óók op een positief uitdraaien van deze toestand, want het kan de mobiliteit van de jongeren en studenten (en anderen) enkel maar vergroten.

 3. Reactie van rony coekaerts

  beste huub, je bent niet bekrompen, helemaal niet. je kijkt alleen niet verder dan je neus.
  van hier uit kan ik het niet, maar ik weet, aan de hand van je bijdragen, dat je in staat bent om eens na te gaan wat een busbestuurder nu verdient met nachtritten.
  gelukkig zijn er dan zo iets als vakbonden, die dat in het oog houden.
  ik heb voor een prive.maatschappij nacht, week.end en feestdagen gereden. en dan ook nog overdag. ik moest wel, financieel aan de grond, maar het was, buiten het feit dat het een klote job was, nog slecht betaald ook. ik ben blij dat ik niet ergens, met mijn bus, iets tegen gekomen ben, maar langer dan die zes jaar had het niet moeten duren.
  ik weet, die mensen op de lijn hebben betere werkomstandigheden, maar niemand zit graag achter het stuur van een bus ‘s nachts.
  als je dan toch pipo’s hebt die dat WILLEN doen, dan is het maar normaal dat een vakbond daar naar kijkt.
  we willen allemaal dat alles open is, bereikbaar, op onze wenken bedient, op de uren dat wij niet werken.
  hola, dat zijn geen mensen? met een gezin…..