Nieuwjaarsdink

zondag 6 januari 2008 20u11 | Tom (tekst), Charles Strijd en ilse (beeld) | 23 reacties
Trefwoorden: , .

Voor vrijdag was ik nog geeneens van plan om naar de nieuwjaarsreceptie van de stad te gaan, laat staan dat ik wist hoe het er daar aan toe gaat. Ergens in een zaaltje, met champagne en fruitsap, eventueel wat hapjes, wat speeches van prominenten, zo stel ik mij recepties voor. Maar nu negen uur later, weet ik wel beter, want er was helemaal geen champagne te vinden op het Sint-Baafsplein. Waren wel aanwezig: veel ambiance, veel Gentenaars en oh ja, veel gratis drank.

aaaa

Omdat ik pas een goeie maand Gentenaar ben geworden en ik dus ongetwijfeld nog in mijn proefperiode zit, wou ik niet het risico lopen om een slechte beurt te maken in het bijzijn van zoveel stadsgenoten. Dus wanneer ik om half negen wakker werd, heb ik mij niet meer omgedraaid om aan mijn volgende slaapcyclus te beginnen, neen, ik ben nog een halfuur blijven liggen en ben dan onmiddellijk opgestaan. Een kort tripje naar de bakker en vier boterkoeken later, was ik klaar om aan de receptie te beginnen. Samen met Ilse (en nog heel wat anderen zo bleek) nam ik de bus naar het Sint-Baafsplein, waar Termont net zijn openingsspeech aan het beëindigen was.

Gelukkig waren de drankkraampjes reeds open, want hij mocht dan wel zijn speech aan het beëindigen zijn, voor je het weet krijgt zo’n speech Fidel Castro allures en duurt hij nog drie uur. Omdat ik geen chocojenever lust, het zonnetje te hard scheen om gluhwein in te slikken en ik thuis ook fruitsap kon drinken, heb ik mij dan maar een pintje genomen, dat getapt werd in een glasbeker die, aan het aantal krassen te zien, zelf ook al enkele nieuwjaarsrecepties had meegemaakt.

aaaa

Na onze burgemeester was het de beurt aan Pierke Pierlala die Gentse nummers kwam zingen, af en toe onderbroken door enkele uitspraken over Gent die allemaal te klasseren vallen onder “Gent is de max, weetwel” en “Gent is wa wijs maat!. Zo heb ik mij toch allemaal laten vertellen, want ofwel articuleert Pierke niet genoeg, ofwel versta ik nog niet echt plat Gents. Kwam daar nog bij dat ik helemaal niet doof ben en ook helemaal geen gebarentaal kan, waardoor zelfs de tolk Vlaamse Gebarentaal mij niet kon helpen. Maar goed, de zon scheen, iedereen amuseerde zich en vandaag was de laatste dag waarop ik mensen met Beste wensen! moest aanspreken, dus er was geen reden om te klagen. Alle kinderen van Gentblogtleden waren opgeroepen om te flyeren en ze hebben allemaal hun best gedaan (de één al meer dan de ander, maar ik noem geen namen), wij hopen dan ook de komende dagen enkele nieuwe lezers te mogen ontvangen, uit nieuwsgierigheid of omdat iemand van onze fotografen een foto van hen heeft genomen en ze eigenlijk wel eens willen weten of het opviel dat hun vijfde chocojenever eigenlijk al hun achtste was. U mag dan ook een fotoreportage over de nieuwjaarsreceptie verwachten ergens morgen namiddag.

Na anderhalf uur begonnen onze Gentblogtmagen gezamenlijk te grommen en alhoewel de drank nog lang niet op was, besloten we dat het beter was om te vertrekken nu onze toestand nog steeds naar nuchter helde (bij de één al meer dan de ander, maar ik noem geen namen). Ik kom alvast volgend jaar terug, hopelijk nog steeds als Gentenaar en wie weet zing ik dan zelfs één van Pierke zijn liedjes mee. Of heb ik gebarentaal geleerd, dat kan ook. Tot dan!

© 2008 GENTBLOGT VZW

23 reacties »

 1. Reactie van Eve

  Termont is grappiger dan Castro, laat dat duidelijk wezen.

  • Reactie van Roland

   Misschien wel, maar de gestes zijn bij Fidel toch nog beter. Termont is dan ook van een jongere generatioe hé en moet nog wat leren.

 2. Reactie van jan vens

  Ik vond de voorbije receptie allezins bijzonder gezellig.
  Termont mag er allezins wezen………….en hij staat zo leuk met zijn hoed :-)
  En pierke pierlala……….was zoals altijd niet op zijn mond gevallen.

  Mijn verslag en foto’s zijn terug te vinden onder http://jan.borsatoweblog.nl/log.php?id=32763

 3. Reactie van geert.d

  Twas zeer leuk, en veel volk!!!!

 4. Reactie van Hanne

  Ik heb een flyer ontfutseld van een kind! Maar ik was al een fan… :-)

 5. Reactie van Marijke

  dat ze in het vervolg die nieuwjaarsreceptie een paar daagjes vroeger leggen, dan kunnen de studenten ook nog eens de beste wensen overdragen… helaas, met ‘s anderendaags een examen voor de boeg kon ik er niet bijzijn… maar het ziet er in ieder geval wel een toffe bedoening uit! en bij deze: Beste wensen nog voor 2008!

  • Reactie van Eve

   Ik ben nog eens daags voor een examen naar een optreden van U2 geweest..maar oh..ik denk plots dat ik beter zwijg!

 6. Reactie van B-west

  Het was fijn, jammer dat ik al redelijk vroeg weg moest gaan werken. Khad zelfs geen tijd om aan te schuiven voor een jeneverke. Applaus trouwens voor Pierkes uithaal naar het behang :)

 7. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Ge kunt het echt voelen aan dienen tekst dat de schrijver nie van hier es.
  He Gaste, wannier komde gulder der mee?

  • Reactie van patricia

   Geef hem wat tijd, ik denk dat veel nieuwkomers verbaasd zijn over de nieuwjaarsreceptie. Ik was ook zo, maar zou ze nu niet meer kunnen missen.

   • Reactie van Jean Marie DE WULF

    Hij gaat moeten leren wie onze burgemeester is en was, wie onze schepen zijn en waren, wie het wel kan worden en wie niet, en wie nooit…
    hij gaat moeten leren goed luisteren naar pierke, en zien dat hij niet te ver afwijkt van zijn “precepten”….
    Hij gaat moeten leren wie onzen directeur van monumentenzortg is, wie de goede architecten zijn en waar de slechten werken….
    Wij gaan hem dat wel leren…..

 8. Reactie van Jurgen Bockstaele

  Stralend weer, makkelijker aan een drankje te geraken, mooie bloemen, spitsvondige teksten, knipogen, héél véél lachende gezichten, … een heel geslaagde editie. Iedereen is heel lang gebleven; dat was de eerste keer. Ik heb allerlei leuke situaties vandaag beleefd op het Sint-Baafsplein. Ook mensen teruggezien waarvan het lang geleden was dat we elkaar zagen.
  Nog meer beeldimpressies op mijn blog.

 9. Reactie van jean marie

  Ik ben naar de opstelling geweest tegen 9. u op 6/1/08.
  Om wat foto’s te trekken ook bij mijn aankomst ben ik mijn geheugenkaart verloren in centrum van Gent (jammer) omdat er daar meeste de foto’s opstonden. Geluk gebruikte ik 2 fototoestel en daar heb ik een paar foto van nieuwjaardrink vanuit het balkon van teater . ze staan op mijn http://fotograafjeanmarie.spaces.live.com/default.aspx?wa=wsignin1.0.
  Het nieuwe jaar begin al voor mij .
  De sfeer was goed jammer genoeg was wel geen drank voor mensen de geen alocohol drink (geen fruitsapt te vinden)
  of moest zijn dat ik niet goed heb gekeken . :-)

  • Reactie van Caroline

   Je moet erover gekeken hebben :-) Heb een lekkere chocomelk gedronken en aan dezelfde stand was er fruitsap te verkrijgen.

 10. Reactie van Dodi

  Hier kan je mijn fotoreportage vinden van de nieuwjaarsdrink:

  http://www.astronomie.be/dodi/regular/2008/20080106/plog.html

  • Reactie van huub

   schitterende foto’s!
   gewoon uit nieuwsgierigheid, met welk fototoestel trekt u? schitterende beeldkwaliteit en uiteraard mooie composities! mooi werk!

 11. Reactie van Jan De Moor

  @ Nieuwjaarsdink (hm)
  Te lezen op http://www.allesovergent.be:
  allesovergent.be gaf zondagvoormiddag een nieuwjaarsreceptie op het Sint-Baafsplein. Er kwam veel volk op af. (DD)

  Mee bierbonnekes van ‘t Zuiden v

 12. Reactie van Roland

  Jean Marie, op uw “blauw” teentje getrapt?