Gentse belofte Reena Riot zaterdag op Moesterfestival: een babbel

donderdag 21 mei 2009 12u58 | Els Van Eeckhaut | 14 reacties
Trefwoorden: , , .

Enkele weken terug dartelde ze onze eigenste hitlijst Uwged8 binnen, zonder kapsones maar met veel energie. Ze toonde haar enthousiasme voor ons project door zelf te reageren in de commentaren en incasseerde zowel mooie complimentjes als kritiek. Naomi Sijmons aka Reena Riot, de jonge Gentse singer-songwriter die in Rotterdam studeert aan de kunstacademie, afdeling popmuziek.

Kiezen voor muziek als hoofdberoep is niet alledaags en niet evident, maar Naomi Sijmons trekt er zich weinig van aan, geniet van de muziek die ze maakt en geeft ons graag extra tekst en uitleg bij de vraag: “wie is Naomi?” vraag.

Gentblogt: Zo, op zoek naar Naomi vragen wij ons eerst en vooral af: wie is Reena Riot?

Naomi Sijmons: Reena Riot is mijn naam als singer-songwriter, een beetje een uit de hand gelopen alter ego zeg maar. Het is is ook de naam van mijn eigen muziekproject, Reena Riot and Band. Dat is het project waar ik het meest van kan genieten omdat ik mijn eigen nummers schrijf en ze dan helemaal uitwerken met de band. En met die band proberen we natuurlijk zo veel mogelijk op te treden!

Gentblogt: Je hebt dus als Reena Riot een eigen band…wat doe je dan daarbuiten nog?

Naomi Sijmons: Ik ben ook nog bij een andere band, Room, waarin ik insta voor de tekst en de zanglijnen. Ook supertof: een soort post-rock met veel noise..bij benadering. Ik val ook wel eens in als leadzangeres of voor de backings. Ik zing heel graag backing vocals. Vooral als je het vaak met dezelfde mensen doet, dan is het echt leuk om te merken dat je na een tijdje op elkaar ingezongen bent.

Indrukwekkende invloeden vermeld je op je myspace-account. Welke songs inspireren je?

Jezees.. moeilijk! Zowiezo “Dust Radio” van Chris Whitley en “In A Manner of Speaking” van Nouvelle Vague.
Dust radio, gewoon omdat het zo een prachtig nummer is en het me keer op keer kippenvel geeft.

Aan In A Manner of Speaking hangt er voor mij een herinnering aan. 2,5 jaar geleden overleed een vriendin van me. Ze werd overreden door een dronken chauffeur.. Ze is nooit 20 geworden. Iedereen was er ondersteboven van, incl. ik. Ooit leende ze me haar cd van Nouvelle Vague en allebei vonden we “In A Manner of speaking” zo mooi….

Ik ben een dromertje.. In mijn nummers laat ik mijn fantasie gewoon de vrije loop. Er zit altijd wel veel realiteit in, de dingen die ik meemaak, de mensen die ik ontmoet, maar die moffel ik graag een beetje weg met een verhaaltje er rond zoals bv bij “Dramaqueen Blues“.

Gentblogt: Je woont een beetje in Gent, een beetje in Rotterdam. Mogen we je binnenkort ergens in Gent verwachten of moeten we iets verder gaan om je bezig te zien?

Neen, helemaal niet, nog 2 dagen om precies te zijn! Trouwens, al ben ik nu veel in Rotterdam, Gent blijft mijn stad, de plaats waar ik tot rust kom. Ik houd van Gent. Op zaterdag 23 mei, nu zaterdag dus, speel ik met Reena Riot and band op een benefiet in Sint-denijs-westrem, het Moesterfestival met The Mudgang en andere groepen. Verder ben ik nu enorm bezig met het zoeken van optredens. Juist zelf een hoop mails rond gestuurd dus ik hoop dat ik nog veel meer optredens kan boeken voor de zomermaanden, want ik zit niet graag stil: tijdens de Paulusfeesten (Oostende) ben ik er ook bij, op 15 augustus, om 20u akoestisch en om 22 u met band…

Gentblogt: veel succes met je zoektocht, en wellicht tot zaterdag op het Moesterfestival

En om de cirkel rond te maken: Reena Riot staat deze week opnieuw in Uw Gedacht, vanuit het niets naar nummer 5. Stemmen voor Reena Riot en twee andere van uw favoriete songs, of op drie totaal andere songs kan hier. Wij zijn ongelofelijk nieuwsgierig naar uw mening over alles wat liedjes maakt – met een link naar onze stad.

Reena Riot, The Mudgang e.a
Moesterfestival 2009
De Moester is een dagactiviteitencentrum voor mensen met een psychosociale problematiek.
De benefiet heeft tot doel de stigmatisering van de doelgroep tegen te gaan.

Info etc vindt u hier.

© 2009 GENTBLOGT VZW

14 reacties »

 1. Reactie van Freddy

  Als ik me niet vergis, is Naomi de dochter van Alphonse Sijmons, lid van The Scabs. Muziek met de paplepel ingekregen dus, goe bezig!

 2. Reactie van Tom Thienpont

  Lady Linn, Trixie Whitley, Reena Riot… Gent mag beide handjes kussen met zoveel talent in huis ! Vooral Naomi heeft de ‘naturel’ en we gaan er ongetwijfeld nog veel van horen.
  Trixie bezorgde mij al een paar keer kippevel met ‘I’d Rather Go Blind’ en Lady Linn hoorde ik vanmiddag op een terras in Amsterdam ! Het gaat goed, dames … en dit oude jongenshart kan dat alleen maar toejuichen. Wegens actitviteiten in het noorden des buitenlands kan ik er niet bijzijn zaterdag, maar dat maak ik goed op 1 van de volgende optredens. Go kill’em !

 3. Reactie van Lio

  Girlpower in Gent dus..!!!
  Hoewel, de Mud Gang mag er ook wezen.

 4. *

  It seems perhaps some people don’t realize that Naomi aka Reena Riot deserves high respect as a bright, 21 year-old multi-talented solo artist.

  On the 2 songs you’ve heard so far here at Uwged8 she plays the guitar herself.

  In one of the past reviews it was stated “her guitarist accompanies her very well” so I now take this opportunity to perhaps set the record straight for some.

  She’s also a lovely pianist who has an impressive repertoire of originals she performs both solo and with the splinter-new band she’s just put together.

  Be assured kids…we can expect wonderful things from Ghent’s own beauty Reena Riot!!

  *

 5. Reactie van Els Van Eeckhaut

  Thx Cindy..you yourself offered us many wonderful things throughout the years! Check Cindy :(https://www.myspace.com/peachpieproductions)

 6. Reactie van Jan De Moor

  Engelstalige reacties (liefst zonder typfouten, Els) klinken op een Gentse stadsblog ongetwijfeld veel muzikaler dan in het Nederlands (!?).
  Ik zal eens het “gedacht” vragen aan mijn niet-Gentse kleinkinderen-gitaristen in een Schoolband (uitspreken:schoelbend).

 7. Reactie van Els

  Er zit ergens anders ook een Spaanstalige reactie! Fantastisch!

 8. Reactie van Jan De Moor

  De storende Engelse typfout werd prompt gecorrigeerd . Prima.
  Een Spaanstalige reactie? Fantastisch, vindt Els.
  Om van de Turkstalige culinaire reacties uit de Sleepstraat niet te spreken.
  Nog geen Arabische of andere hiëroglyphen op Gentblogt ontmoet.
  Voorlopig dus nog geen Babylonische spraakverwarring.
  De Toren van Babel aan de Bargiekaai volstaat momenteel(vergezocht bijbels doordenkertje).

  • Reactie van Michel Vuijlsteke

   Het is misschien eenvoudiger om te zeggen wat er u precies tegensteekt? Van die passief-agressieve reacties, dat is precies zo… puberaal, nee?

 9. Reactie van Jan De Moor

  Sommige intelligente polyglotten op Internet veronderstellen dat hun vele lezers ook een dergelijke taalknobbel bezitten die hen in staat stelt anderstalige reacties te verstaan.
  Nee dus.

  Wees dan zo vriendelijk (of hoffelijk) er een Nederlandse vertaling aan toe te voegen.

  Zonder tegenbericht is Gent nog steeds een eentalig Nederlandse stad.
  Is dat puberaal gedrag in je ogen?

 10. Reactie van Michel Vuijlsteke

  Oh, maar in mijn ogen is Gent een meertalige stad hoor. Voor zover ik weet, spreekt mijn Gentse familie bijvoorbeeld al generaties Frans (zonder zich daarom overigens minder Vlaams en Gents te voelen).

  Maar als het te moeilijk te begrijpen was, dan graag een vertaling. Bij deze.

  Cindy zei

  Ik heb de indruk dat sommige mensen vinden dat Naomi alias Reena Riot geen respect verdient als een pientere, 21 jaar oude multi-getalenteede solo-artieste.

  Op de twee songs die je tot nog toe in uwged8 hoorde, speelt ze zelf gitaar.

  Eén van de vorige besprekingen zei dat “haar gitarist ze uitstekend begeleidt”: ik maak graag van de gelegenheid gebruik om dat misverstand dat bij sommigen blijkbaar leeft, uit de wereld te helpen.

  Ze is ook een uitstekende pianiste, met een indrukwekkend repertoire van zelfgeschreven nummers, die ze zowel solo brengt als met haar splinternieuwe band.

  We mogen nog wondermooie dingen verwachten van Gents eigen Reena Riot!!

  Daarop antwoordde Els

  Bedankt Cindy… jij hebt ons door de jaren heen ook mooie dingen gegeven — je vindt meer Cindy op https://www.myspace.com/peachpieproductions

  Mijn “puberaal”-verwijzing sloeg erop dat je in plaats van te zeggen “Beste Els, hou er rekening mee dat veel mensen niet begrijpen wat je schrijft als het in het Engels is en niet in het Nederlands” zo’n cryptische boodschap met een sneer (“liefst zonder typfouten, Els”) deed.

  No hard feelings.

 11. Reactie van Jan De Moor

  no hard feelings = geen harde gevoelens

  [ noo hà(r)d ´ fielings]
  ( Engels)
  gezegd wanneer men met wederzijds goedvinden een relatie verbreekt zonder er gevoelens van wrok t.o.v. elkaar aan over te houden, even goeie vrienden

  Gevonden op https://www.heelom.com/Echo/zoekrobot/woo

  Ik hou het simpel: even goeie vrienden… van gentblogt