Golf van solidariteit voor daklozenbaby Dana

donderdag 7 januari 2010 10u52 | Redactie | 2 reacties
Trefwoorden: , .

Kristien, de engel van de Gentse daklozen, ontroerd door vele reacties

De kleine Dana, het dochtertje van een dakloze vrouw, heeft veel harten beroerd. Kristien Laeremans, de Gentse vrouw die vijf daklozen in huis genomen heeft, werd gisteren overspoeld door reacties van mensen die kleertjes, kinderwagens, buggy’s, kinderstoeltjes, papflessen of geld willen schenken. Dieter Herregodts
‘Ik ben twee jaar geleden zelf bevallen van een tweeling, waarvan één kindje maar 1,8 kilogram woog. Ik weet wat mama Dana op dit ogenblik doormaakt. Zij mag al mijn kleertjes hebben.’

Lees meer bij De Gentenaar

© 2010 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

 1. Reactie van laeremans

  beste mensen ,

  Eerst en vooral wil ik jullie van harte bedanken voor jullie medeleven .
  En wil ik in de eerste plaats iedereen van de pers bedanken voor hun super mooi artikel in de krant .
  Ik ben al tevreden met wat we nu al van solidariteit ontvangen hebben , maar het ergste moet nog komen . Van waar halen we de financiele steun voor dit kleintje groot te brengen tot een volwaardig persoontje . ik hoop dat ik iets uit de grond kan halen voor een actie op te starten zoals een benefiet voor dit jonge paar en baby . wie helpt mij mijn doel te realiseren ik wil een huisje met alles op en aan en zou hun daar mee willen verassen maar dit kost geld veel geld dus alle steun welkom van elke aard ook .
  nogmaals bedankt voor alles en hoop dat jullie allen niet vergeten dat de daklozen altijd hulp nodig hebben winter en zomer . zoals verzorgings produkten zijn inorm welkom , kaarsen zijn bv licht en warmte je kan je niet inbeelden wat ze allemaal kunnen gebruiken zoals stevige zakken of tassen …..enz enz .

  nu wil ik nog even reageren op een artikel dat ik nu gelezen heb over dat er genoeg opvang is in gent naar mijn weten en ik kan het weten is dit uit de lucht gegrepen . nachtopvang bv 5 nachten warm en dan veertien dagen terug op straat , nu goed nachtopvang moet er zijn maar helpen de mensen niet verder , als je hen opvang geeft thuis kunnen ze zich verzorgen en kan je ze terug deftig voor de dag brengen en geef je hen zo terug de kans om werk te vinden enz enz .

  nogmaals bedankt voor alles en je kan mij altijd bereiken op het nr 092581511 of 0478641758 .
  vriendelijke groeten Laeremans Kristien

  • Reactie van Guido Van Peeterssen

   Kristien,
   Ik waardeer je inspanning ten volste, maar ik vrees er voor. In deze maatschappij kan niemand het leven van een ander leiden of de persoonlijke, noch de maatschappelijke verantwoordelijkheden van een ander op zich nemen.

   Als je niet de eigen financiële reserves hebt om die zware taak te volbrengen vrees ik het ergste, namelijk dat je op een bepaald moment niet alleen ‘leeggeleefd’ wordt omdat je leven (en het onvermijdelijke falen) door anderen bepaald wordt. Maar ook het financiële aspect is op termijn desastreus.

   Een persoon ten laste, en in jouw geval wellicht drie, dat kan je gewoon niet volhouden. Je kan die illusie wel een maand of een jaar volhouden, maar enkel en alleen omdat je je eigen reserves opleeft, geld, kleren, vrienden collega’s, relaties en zo verder.

   Binnen onafzienbare tijd zal je dat merken aan je garderobe: eerst heb je bvb. zes truitjes die je zes maanden lang draagt, daarna vier truitjes die je twee jaar lang draagt. Tenslotte drie truien die je drie jaar lang draagt. Dat doe je vol goedemoed, want het is voor de goede zaak. En plots ben je een slons, een domme trut zonder vrienden en collega’s.

   De periode die je dan nodig hebt om voldoende geld te verdienen om weer een nieuwe garderobe op te bouwen, weer fatsoenlijk te kleden, over iets anders dan je problemen te praten, weer investeren in vrienden en familie, dat zal veel langer duren dan de periode dat je als gastgezin fungeerde.

   En wees gerust, ik spreek uit ervaring.