365 dagen elke dag 5 km lopen tegen de Armoede.

zaterdag 9 januari 2010 9u09 | Redactie | 11 reacties
Trefwoorden: , , .

Het loopdagboek van Guy Reynebeau
365 dagen elke dag 5 km lopen tegen de Armoede.

SP-A gemeenteraadslid Guy Reynebeau heeft zijn eerste week van het jaar achter de rug. Daarin verschilt hij in niets van u en ik. Maar Reynebeau beloofde zichzelf en de buitenwereld dat hij elke dag 5 km zou lopen. Dat is natuurlijk niet zo veel als marathonman zelf, want ,,slechts een half uurtje”, maar je moet het toch maar doen. Reynebeau doet het niet alleen voor zijn eigen fysiek en ego en publiciteit, maar verbindt er een strijd tegen de armoede aan.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2010 GENTBLOGT VZW

11 reacties »

 1. Reactie van Hélène

  Origineel…

 2. Reactie van Jimmy

  En als ik nu ook elke dag mijn rondje loop… wordt er dan meer gestort?

 3. Reactie van Alain

  Mooi initiatief, en eentje dat (mogelijks) kan blijven duren.
  Niet zoals die marathonman. Wat een gedacht om zo’n slijtageslag te beginnen. Het is niet alleen schadelijk voor het lichaam, het mist ook nog eens compleet zijn doel – mensen aan het sporten krijgen.
  Neen, een initiatief zoals Mr Reynebeau is al heel wat constructiever en realiseerbaar(der). Dat is pas stimuleren.
  Enkel jammer dat hij het koppelt aan “een doel”, terwijl de motivatie van en voor zichzelf zou moeten zijn. Daarom vrees ik dat hij het geen jaar zal volhouden.

  A propos loop ik zelf al 10 jaar ELKE dag en doe 90 km per week. Mooi haalbaar voor zeker nog eens 10 jaar. Ondanks mijn 50 jaar weet ik dat vroeg of laat de gewrichten mijn geest niet meer kunnen volgen (de wil zal er zijn maar het lijf versleten). We zullen die brug wel oversteken als het zover is.
  Voor de moment is het (voor mij) een ideale oplossing voor “zich goed voelen in z’n vel”. Iedereen moet dat voor zichzelf uitmaken. Ondertussen heeft Mr Reynebeau mijn stem.

 4. Reactie van Ciesvandekwis

  Met de auto naar de watersportbaan rijden, elke dag? Foei foei foei, aan 1 euro totaalkost/km (milieuschade inbegrepen) zou ik toch met de fiets gaan!

  • Reactie van Guido Van Peeterssen

   Cies,
   Elke keer als ik op de fiets langs de Watersportbaan rij en die mannen kruis maak ik dezelfde bedenking.
   Als je al de brandstof rekent die recreanten (in het algemeen dan) wekelijks verbruiken om wat gezonde frisse lucht te happen, dan kun je een heel dorp onder de smog bedekken.

 5. Reactie van Alain

  Cies en Guido,
  Daar ben ik volmondig mee eens! Ik weet trouwens niet wat er zo “gezellig” is aan die Watersportbaan! Wat een saaie baan om te lopen.
  Zelf start ik steeds van huis uit met alle gemak vandien.

  • Reactie van Ciesvandekwis

   Een saaie baan, maar wel exact 5km (en 5m volgens gps). Handig als je een je tijd wil testen.

   Veel mooier: toerke van de Drie Leien, vanaf oude skiberg Blaarmeersen, spoortunnel, spoorviaduct Ringvaart tot aan Leie Drongen en terug langs R4, zo’n 10 km (of 2 saaie watersportbaantjes).

   • Reactie van Guido Van Peeterssen

    Cies,
    Als ge mij tegenkomt, gij al lopend en ik al fietsend, zwaai dan eens.

    En zeg maar tegen uw collega lopers dat ze beter wat zichtbaarder zijn als ze lopen. Wat ze doen is bij tijd en wijlen levensgevaarlijk, toch als ge donkere kledij draagt na zonsondergang.

 6. Reactie van roos

  al dat volk op de Assels – w

 7. Reactie van roosD

  ik bedoelde: loop maar wat rond de Watersportbaan, soms lopen er zoveel joggers op de Dijkweg dat de verhoogde weggetjes ervan afzien. Maar vooral de coureurs zijn gevaarlijk: ze rijden ver boven de max. toegelaten snelheid.