Lekker Gec, nu een beetje anders

donderdag 26 augustus 2010 18u00 | patricia | reageer
Trefwoorden: , , .

Elke dag passeer ik aan Lekker Gec en soms kan ik de lokroep van het terras moeilijk weerstaan. Of die van de dagschotel… Altijd lekker, vegetarisch, biologisch en gezond. Sinds enige tijd werd de klassieke dagschotel vervangen door een buffet en het is even wennen. Je kan je moeilijk van de indruk ontdoen dat het een beetje geforceerd is. Je moet helemaal voorbij de toog om te beginnen aanschuiven. Maar het heeft natuurlijk wel een aantal voordelen. Je ziet meteen hoeveel wachtenden er nog voor je zijn. Ik kan me inbeelden dat reizigers die nog rap iets wilden eten voor ze hun trein namen, soms wel eens te lang moesten wachten naar hun goesting, ook al staat het op de kaart. En je neemt ook enkel wat je lekker vindt. Ik ben zelf geen moeilijke eter, zeker niet als het op groenten aan komt. Ik laat me ook wel graag verrassen. Ik moet zeggen dat de klassieke dagschotels van Lekker Gec me altijd bijzonder aangenaam konden verrassen en ik hield wel van de schikking op het bord. Nu is het een beetje zoeken, op het bord kan je lezen wat er vandaag is. En je hebt een ruime keuze, maar als ik zelf moet scheppen ziet het er toch net iets minder aantrekkelijk uit, moet ik toegeven.

Ondertussen ben ik er al twee keer gaan eten met de nieuwe formule en ik blijf met een beetje heimwee terugdenken aan de vorige formule. De eerste keer was het duidelijk nog wat wennen voor iedereen. Na mij kwam iemand die bij alles heel argwanend keek en zich constant luidop afvroeg of hij het wel zou lusten. Maar het personeel is vriendelijk en geeft graag een woordje uitleg. Bovendien blijft het ook wel lekker. Je kan steeds kiezen tussen een slaatje en een aantal warme gerechten. Zo had ik laatst de keuze uit gebakken pastinaak, brochettes met champignons, paprika en tofoe, pompoen met fenegriek, perfect gekookte bloemkool en lekkere groenten in een jasje. Er stond ook nog rijst en iets met courgettes. Al kan het wel eens gebeuren, zeker op drukkere momenten, dat je moet wachten tot één van de schotels aangevuld wordt en de rest op je bord intussen koud dreigt te worden. Al krijg je een verwarmd bord. Het is een nadeel van een buffet, zeker van een buffet op een toch wel beperkte oppervlakte.

Aan de kassa wordt je keuze gewogen en ik moet zeggen, ik ben nog nooit bedrogen uitgekomen. Ik kan wel inschatten hoeveel honger ik heb, en stel dat ik toch nog honger heb, dan neem ik toch gewoon een lekker dessertje achteraf? En net om te voorkomen dat ze te veel eten moeten weggooien, schakelde Lekker Gec na tien jaar over op deze nieuwe buffetformule. Al blijven er een aantal gerechten die je apart moet bestellen. Kijk ook eens op het bord met de suggesties zou ik zeggen.

Aan de kassa kreeg ik te horen dat mijn klantenkaart niet langer geldig was, maar de stempels werden zonder problemen op een nieuwe kaart gezet. Bovendien is de kaart nu 2 jaar in plaats van 1 jaar geldig. Alleen kreeg ik deze keer geen stempel, want mijn rekening bleef met 9,65 euro (inclusief een glas bruisend water) net onder de 10 euro. Maar het lijkt me geen probleem om die kaart nog vol te krijgen, ik hou wel van een lekkere vegetarische schotel van tijd tot tijd. En als de zon nog even mee wil, zien ze mij daar nog wel terug op het terras.

Lekker Gec
Maria Hendrikaplein 5, 9000 Gent
Tel.: 09/242.87.50
Dinsdag tot en met zaterdag: 12 tot 14.30 u. en 18 tot 21 u. (dagschotel en suggesties tot 20.30 u. bestelbaar).
Zondag van 12 tot 15 u. (keuken open tot 14.30 u.)

© 2010 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.