Now thank we all our Lord

woensdag 23 maart 2011 9u30 | San | reageer
Trefwoorden: , , , .

Koren. We kennen er hier wel een paar op de redactie. Frank en Gudrun zijn zeer actief in hun respectieve koren en dus kunnen we hier regelmatig wel iets lezen over hun of andere koren, want zo zijn we wel: als iets ons interesseert, beperken we ons niet tot onze eigen kringen.

Zelf zit ik niet in een koor. Ik zing zelfs niet, of het moet zijn met de kinderen en dan zorg ik er wel voor dat iedereen oordopjes in heeft: ik zou het niet op mijn geweten willen hebben om iemand permanente gehoorschade toe te brengen.

Twee van mijn vriendinnen daarentegen, die hebben een stem om engeltjes mee op hun knieën te krijgen. Dus kijk, ook ik heb een link met een koor, VOX MAGO, het kamerkoor van de Academie voor Muziek, Woord en Dans. Onder leiding van dirigent Patrick Debrabandere groeide VOX MAGO uit tot een volwaardig gemengd koor met enthousiaste en dynamische zangers. Het repertoire van VOX MAGO breidde zich gaandeweg uit van kleinschalige barokke projecten tot twintigste-eeuwse koormuziek.

voxmago voxmago

Vorig jaar waren wij ook aanwezig bij hun optreden in de kerk van Ekkergem. Muziek die mij niet bekend was, maar zo ongelooflijk mooi gebracht werd dat ik mij voornam om te proberen hun volgende optreden ook mee te maken.

Dus toen mijn vriendinnen mij op de hoogte brachten van hun optreden dit jaar, noteerde ik de datum onmiddellijk in mijn agenda, want ter gelegenheid van hun derde verjaardag stelt VOX MAGO opnieuw een krachtig concert voor. Voor een keer wordt het een meerkorenproject in samenwerking met Cantabile-Gent in de Sint-Annakerk.

Deze keer staan drie componisten centraal: romantische en hedendaagse muziek van Arvo Pärt, Jules Van Nuffel en John Rutter. De werken van deze componisten vormen hoekstenen in hun loopbaan en hebben een belangrijke artistieke impact op de koorcultuur vandaag.

voxmago voxmago

De Sint-Annakerk met zijn indrukwekkend romantisch Schyven-orgel vormt het ideale decor om de grote romantische koorklank te realiseren waar de componisten naar streefden. Ook het orkest van de Academie, voor deze concertenreeks uitgebreid met leerkrachten van de school, zal hiertoe bijdragen.

Programma: NOW THANK WE ALL OUR GOD
Beatitudes – Arvo Pärt
Te Deum – Jules Van Nuffel
Te Deum – John Rutter
All creatures of our God and King – John Rutter
In convertendo dominus – Jules Van Nuffel
Now thank we all our God – John Rutter

Waar: Sint-Annakerk, Sint-Annaplein, 9000 Gent

Wanneer: donderdag 24/03/2011 en vrijdag 25/03/2011 telkens van 20.30u tot 22.00u

Tickets: € 10.00 (€ 8.00 in voorverkoop)

Info en reservaties: tel. 0496/27.20.73, via mail: vox.mago@gmail.com, of via de website

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.