Vai Verde

dinsdag 5 april 2011 14u15 | Greet A (tekst), Vai Verde (beeld) | 2 reacties
Trefwoorden: , , , .

Vai VerdeVoor wie dacht dat alle vrouwen shopverslaafd zijn: fout gedacht! Niet dat ik geen belang hecht aan wat ik draag, maar ik krijg het zwaar op mijn heupen als ik de gemiddelde kledingzaak binnenstap. Te veel, het is gewoon altijd te veel. En het ligt in bergen bij elkaar gegooid. En het was gisteren mode maar morgen vast niet meer. Verwarrend vind ik dat.

Ik koop in welgeteld twee winkels waar ik het overzicht wat kan behouden en waar de winkelmevrouwen het verstand hebben om mijn achterwerk in de perfecte jeans te gieten door één blik op mijn billen te werpen. Waar T-shirts netjes op kleur gesorteerd in het gelid hangen en ik niet eens moet gaan zoeken “of ze eventueel nog ergens een ander bloesje hebben in maat zus en zo”. Het kan goed zijn dat ze bij Zara en H&M leuke spullen hebben, maar twee meter ver in de winkel overvalt me elke keer weer een gevoel van hulpeloosheid en paniek en wil ik zo snel mogelijk weer naar buiten.

Enfin, zaterdag ben ik erin geslaagd mijn shopping-imperium uit te breiden met een derde adres: Vai Verde. Ik was er al een aantal keer voorbij gewandeld, en het leek me wel wat. Niet te groot, frisse kleuren, en allemaal ecologisch verantwoorde materialen.

Vai Verde

Het aanbod? Mooie T-shirts, jurkjes, heel wat schattig spul voor kinderen en baby’s (handig, als je net een splinternieuw metekindje hebt gekregen) en geweldig mooi huishoudtextiel. Ik ben vooral gevallen voor de prachtige stoffen waaruit alles is gemaakt en voor de collectie home-wear. Hier duidelijk geen kleren die na twee keer wassen nergens meer op lijken. Ook voor mannen is er een behoorlijke keuze. Er is een outletgedeelte met fikse kortingen, al kan ik daar met mijn aangeboren vrees voor scharrelbakken en alles-door-elkaar-rekken weinig mee aanvangen. Maar misschien bent u minder shopping-foob en scoort u hier wel de jas van uw leven voor een eerlijke prijs. Want naast eco worden ook veel inspanningen gedaan om fair trade in te kopen. Mooi gerief en een goed geweten, beter dan dat wordt het nooit!

Vai Verde Vai Verde

Vai Verde, Brabantdam 46, 9000 Gent. Open woensdag 10-18 u., vrijdag-zaterdag 10.30-18.30 u.
https://www.vaiverde.be en op Facebook. Wie lid is van EVA krijgt korting.

© 2011 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van Sofie

    lid zijn van GMF geeft eveneens recht op die fikse korting!!

  2. Reactie van Vanessa Janssens

    “Te veel, het is gewoon altijd te veel. En het ligt in bergen bij elkaar gegooid.”

    Dit vind ik ook lastig. Alles begin bij mij dan te draaien en ik word misselijk. Naar de mode kijk ik niet zo.
    Ik draag wat ikzelf mooi vind.