Van langzaam afbrokkelende dromen…

zondag 24 april 2011 22u11 | Steven Heyse (tekst), Ann D'Hondt (beeld) | 1 reactie
Trefwoorden: , , , .

De Buffalo’s kregen woensdagavond het bezoek van Anderlecht. Tot ons bekerdroom door de Rouches aan diggelen werd geslagen droomden heel wat Buffalo’s nog van de zogenoemde dubbel: titel én beker. Diezelfde Luikenaars zetten ons vorige week echter ook in de playoffs weer met beide voeten op de grond. Met slechts 2 op 9 was de drie punten thuis houden de boodschap.

beetje dollen tijdens de voorbereiding pierke pierlala present
Na zijn twee flaters tegen Standard had Frank Boeckx het blijkbaar verkorven. Voor het eerst in de competitie stond Bruzzese onder de lat bij de Buffalo’s. Elke doelman flatert wel eens, maar het is niet zo dat Boeckx iedere wedstrijd liep te grabbelen, integendeel. Laat ons hopen dat Boeckx nog de kans krijgt om zijn fouten goed te maken.

smolders shot binnen

De Buffalo’s openden enthousiast en gedreven. El Ghanassy had al een waarschuwingsschot gelost, maar dat bleek onvoldoende om de paarswitte verdediging wakker te krijgen. Na goed tien minuten leek de Anderlechtverdediging wel te zijn ingedommeld. El Ghanassy ging erdoor als door boter en bediende Smolders die simpel mocht binnentikken: 1-0.

eerste gele kaart van de match wils en lukaku heel wat kansen voor de buffalo's yassin valt aan

De Buffalo’s combineerden goed en leken vlot op weg naar de 2-0, maar een afstandsschot van Ljubijankic strandde op de paal en een doelpunt van Coulibaly werd afgekeurd. Bij Anderlecht was het bij momenten pompen of verzuipen. En wonder boven wonder moest paarswit toch niet met een achterstand de kleedkamer in want net voor de rust kopte Juhasz een hoekschop tegen de netten. Onverdiend, maar de 1-1 stond wel op het bord.

na een spectaculaire val van brusseze

In de tweede helft kwamen de Buffalo’s nog wel eens gevaarlijk opzetten, maar het niveau zakte en de beter kansen waren voor de Brusselaars die er niet in slaagden te scoren. Net als voor de rust was er even gejuich, nu bij de bezoekers, maar ook een goal van Lukaku werd afgekeurd. De scheids trapte er niet in toen Anderlecht een penalty claimde voor een vermeende fout van Bruzzese en zo bleef het uiteindelijk 1-1.

thys kanu baric wils

Al bij al een spannende wedstrijd en een verdiende puntendeling, maar daarmee komen we niet veel verder. Met drie gelijke spelen en een nederlaag is winst voor ons, Buffalo’s, een must willen we blijven meespelen voor een Europees ticket.