Oogst

zaterdag 21 mei 2011 10u05 | Miranda | reageer
Trefwoorden: , , .

De zaal van CAMPO Nieuwpoort is vol en benauwd. Om goed te kunnen zien installeer ik me op de trappen. Op scene een man met een viool en twee mensen die gevangen zijn in een beklemmende dans. Ik krijg het er warm van, de dansers ook. Zweet staat op hun voorhoofd terwijl ze wanhopig verder doen. Spanning op het podium en in de zaal.

Oogst

Theatergroep STAN speelt OOGST. Het is het resultaat van de marathonvoorstelling die ze vorig jaar hadden met hun 20-jarige verjaardag. Ze nodigden toen zielsverwanten uit om de scène met hen te delen. De Oogst-avonden verlopen nooit helemaal hetzelfde. Op de site vind je de scènes die gekozen zijn voor die avond, zonder de volgorde te kennen. Op donderdag krijg ik scènes uit gekende toneelstukken van Oscar Wilde en Anton Tsjechov. Lappen tekst passeren mij, Jef Lambrecht die met zijn prachtige stem zijn Libisch lamento in twaalf strofen voordraagt waarbij ik na twee minuten al verloren ben. Te lang voor mij, te weinig te zien ook maar elke keer komt het moment dat ik weer bij mijn nekvel gegrepen word en ademloos vooroverbuig om niks te missen.

De slotscene: Het huwelijksaanzoek van Anton Tsjechov. Ironisch, teder en kwetsbaar confronterend, de kostuums zo juist gekozen, de acteurs, lap d’r op.

Magisch zoals toneel bedoeld is. Ik lach en krul mijn tenen van plezier. Komt dat zien.

Oogst van Tg Stan in Campo. Gezien op donderdag 19 mei. Nog op vrijdag 20 (uitverkocht) en zaterdag 21 mei (tickets aan avondkassa) om 20.30 in CAMPO Nieuwpoort. Tickets 9/6 euro of via Campo 5×5.

Tekst: Jef Lambrecht, Anton Tsjechov (drie scenes uit De Meeuw en het Huwelijksaanzoek), Oscar Wilde (tweede bedrijf A Woman Of No Importance)
Van en met: Koen Augustijnen, Paul de Clercq, Jolente de Keersmaeker, Sara De Roo, Damiaan De Schrijver, Wine Dierickx, Thomas Janssens, Jef Lambrecht, Maartje Remmers, Dick Van Dijck
Licht: Theatergroep Stan
Techniek: Raf de Clercq, Joachim Menke, Tim Wouters
Productie: Theatergroep STAN

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.