Lucy Chang, nu ook in Gent

vrijdag 9 september 2011 9u51 | patricia | 3 reacties
Trefwoorden: , , , , .

Als het niet in de actuarubriek van uw en mijn favoriete stadsblog had gestaan, had ik het niet geweten. De nieuwe horecazaak in de Jakobijnenstraat, Lucy Chang, is een keten, weliswaar een Belgische keten, gelanceerd door Antwerpenaar Peter Michaels. Hij liet zich inspireren door de vele noedelshops in New York waar hij lang woonde en importeerde het idee naar zijn thuisstad. Ondertussen zijn er vestigingen in Antwerpen, Brussel, Brasschaat en Knokke. Op de site is nog geen spoor van Gent.

Na een werkdag had ik geen zin om zelf te koken en dus besloot ik daar eens mijn licht op te steken. Het is een beetje vreemd omdat je binnenkomt in een gang met verschillende deuren. Maar eenmaal binnen werd ik meteen verwelkomd. Er zat al redelijk wat volk toen ik even voor zeven binnenstapte. Maar ze werken niet met reservaties, dus kon ik gemakkelijk nog een plaatsje vinden. De ruimte is opgedeeld in drie ruimtes waardoor het best gezellig oogt. De inrichting is hedendaags met Aziatische accenten, zoals de muur met foto’s en lampionnen. Alleen het plafond vond ik maar niks, een blinkende metaalkleur is niet mijn idee van een rustgevend interieur.

Ik kreeg meteen de kaart en had amper tijd om die volledig te overlopen of de bediening stond al aan mijn tafeltje. Geen erg, ik kon al iets bestellen om te drinken en dan zou ze wel terugkomen. Toen ik alvast een glas witte wijn bestelde, vroeg ze: “droog of zoet?”. Alle dranken worden geserveerd in dezelfde soort glazen wat het wat casual maakt. Mij stoort het niet meteen maar aan € 4,5 voor een huiswijn is een wijnglas misschien toch een kleine moeite?

Ik koos een Sechuan wontonsoep met eend (€ 12,50). Op de kaart staan verschillende traditionele gerechten en specialiteiten uit Vietnam, Thailand, Maleisië, Laos en China. Er zijn negen verschillende noedelsoepen, maar ook salades, dim sum en curry’s te krijgen. Op de kaart staat dat alles samen geserveerd wordt zoals dit in de Aziatische keuken de gewoonte is. De noedelsoep smaakte me best, maar is nu meteen ook niet de lekkerste noedelsoep die ik ooit gegeten heb. Daarvoor ben ik ongetwijfeld al wat te verwend geweest in Brussel waar je ook andere noedelrestaurants vindt, die vaak goedkopere gerechten serveren. Bovendien leek deze versie me toch wat aangepast aan de Belgische normen en smaakte ze uiteindelijk minder aromatisch dan ik verwacht had.

Ik betaalde uiteindelijk € 17. Niet goedkoop, maar ik had zeker voldoende gegeten. Vermoedelijk kom ik nog wel terug, maar het is niet meteen een adresje waarvoor ik een omweg zal maken. Wat me wel heel hard opgevallen is, is de vriendelijkheid van de bediening. Ze werken met een systeem van bediening en afruiming, wat wel eens verwarrend is omdat niet iedereen je de rekening kan komen brengen of een bestelling opnemen. Maar iedereen was even vriendelijk en attent. Zo dacht men eraan om te checken of ik het niet erg vond dat de deur open zou staan.

Lucy Chang, Jakobijnenstraat 1, 9000 Gent

© 2011 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

 1. Reactie van Dieter

  Ben hier recent gaan lunchen met vrouw en dochter. Heel attente mensen, lekker en voldoende eten en heel veel keuze maar indd. niet goedkoop (excuus: locatie?)…

 2. Reactie van geoff

  Ben er gaan eten met groep onlangs.

  ‘t Is echt NIET de moeite. Sorry maar het is peperduur in verhouding tot wat je krijgt. Die voorgerechten zijn mss wel ok maar erg miniscuul voor de prijs. We namen die Summer roll van € 7.00, dat zijn twee erg mini loempia’s met een schijfje komkommer. Echt te gek voor woorden. Wat volgde was evenmin de moeite. De bediening is ook niet zo’n cado. Ik kreeg hete saus in mijn nek. Ok, kan gebeuren maar als je studenten als bediening hebt komt dat frequenter voor…

  Nee sorry, met de beste wil van de wereld.
  Het is een NO GO!

 3. Reactie van Eric

  What university do you go to? generic zoloft price all pharmacies within a province.