Mijn eerste interview

donderdag 20 oktober 2011 9u15 | Lea Kestens | 4 reacties
Trefwoorden: , , .

filmfestivalDe laatstejaars van de richting Audiovisuele vorming van het Stedelijk Kunstinstituut aan de Ottogracht vertoeven sinds vorige week woensdag grotendeels op het Filmfestival. Zij moeten/kunnen er interviews afnemen, persvisies bijwonen, video- en/of fotoreportages maken, performances en tentoonstellingen bekijken, e.d.m.
Wij laten u op Gentblogt graag meegenieten van hun inspanningen.

Woensdag 12 oktober. Ik ga rond het middaguur wat eten tegenover de Kinepolis. Het is mijn eerste dag op het Filmfestival in het videoteam van het Secondair Kunstinstituut en ik ben wat nerveus …
Nochtans heb ik me heel goed voorbereid met veel research over alle filmregisseurs en acteurs die ik interessant vind. Christophe Van Rompaey met zijn film Lena is daar één van.

Vanop het terras van het bootrestaurant zie ik na een kwartiertje een vent die echt lijkt op Christophe Van Rompaey! Dus haal ik mijn werkboekje uit en check zijn foto: hij is het. Ik ben verward maar besluit hem aan te spreken en vertel hem dat ik naar zijn première ga en dat ik graag een interview wil.
Hij wil wel, maar bepaalt niet zelf wie hem interviewt; dat doet de persattaché van het Filmfestival. Toch geeft hij mij zijn privénummer!
Maar het lukt via de persdienst.

Lena

De première van Lena overstijgt mijn verwachtingen. Ik ben helemaal weg van de film. De eerste tien minuten is de Hollandse tongval wat storend. Het verhaal is heel aangrijpend door het personage Lena. Het einde is verrassend. Kortom een aanrader.

Na de voorstelling film ik nog wat beelden en vertel Christophe Van Rompaey dat we elkaar de volgende dag zullen zien.

Het interview vindt de volgende dag plaats in Hotel Marriott. Christophe Van Rompaey werkt goed mee.
Mijn eerste interview is een leuke ervaring!

© 2011 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

 1. Reactie van Febe Meganck

  goed werk, een pluim verdient!

 2. Reactie van Ece en Laura

  Heel goed !!!

 3. Reactie van patricia

  Spannend zeg!

 4. Reactie van Rob

  En waar is dat interview te vinden?