‘Zot van A’ voor blinden en slechtzienden

maandag 24 oktober 2011 8u45 | Stiene Laureys | reageer
Trefwoorden: , , , .

filmfestivalDe laatstejaars van de richting Audiovisuele vorming van het Stedelijk Kunstinstituut aan de Ottogracht vertoeven sinds vorige week woensdag grotendeels op het Filmfestival. Zij moeten/kunnen er interviews afnemen, persvisies bijwonen, video- en/of fotoreportages maken, performances en tentoonstellingen bekijken, e.d.m.
Wij laten u op Gentblogt graag meegenieten van hun inspanningen.

Het is maandag 17 oktober, 15 uur, en ik ga in zaal 4 van Kinepolis een voorstelling voor blinden en slechtzienden bekijken. Het is de film Zot van A, een succesvolle komedie van Jan Verheyen. Eerst is er een voorwoord van Roel Van Bambost en Mieke Rutte, die zelf blind is. De vzw Vrienden der Blinden is massaal aanwezig, de zaal is goed gevuld. Er zijn ook honden in de zaal die hun baasjes begeleiden.

ZotvanAvoorBlinden

Als de film start, wordt de generiek voorgelezen. De personages van de film worden voorgesteld en zelfs als er een deur opengaat of iemand naar iets kijkt, wordt dit verteld. Ik heb nog nooit eerder zo’n filmvertoning meegemaakt. Af en toe sluit ik mijn ogen om te ervaren wat de meeste mensen in de zaal waarnemen. Dat is vreemd maar ik kan me wel iets inbeelden. Achteraf interview ik enkele kijkers. Ze vinden de film allemaal goed en leuk ondanks het onduidelijke begin door de vele personages en verhaallijnen. Persoonlijk vind ik het een tof initiatief en kan ik het alleen maar steunen!

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.