Gent met weinig glans geplaatst voor achtste finale Toledo Cup

donderdag 3 november 2011 10u32 | Joris De Nocker | reageer
Trefwoorden: , , , , .

Gent moest op 30 oktober, voor zijn match van de derde ronde van de Toledo Cup, afzakken naar het Waals-Brabantse Jodoigne. B.W. Est is twee klassen lager geklasseerd dan Gent en mocht dus geen obstakel zijn, temeer als je weet dat Gent de op papier zwakste van de 16 overblijvende ploegen geloot had. In het rugby is het wel zo dat per klasseverschil een handicap van 7 punten wordt toegekend, waardoor Gent met een 14-0 (28-14 om correct te zijn) achterstand aan de wedstrijd begon.

Ondanks het duidelijke verschil in kwaliteit was B.W. Est de eerste ploeg die, via penaliteit, kon scoren. Gent buitte echter het klasseverschil ten volle uit en stond na 20 minuten al op 4 punten van B.W. Est, 31-27. De motor van Gent begon toen echter te sputteren en de ene na andere fout of onnauwkeurigheid braken de Gentse acties af. B.W. Est was ook niet langere de zwakkere ploeg en begon te geloven in een ministuntje. De wedstrijd kabbelde verder en met Gent ging het van kwaad naar erger met als hoogtepunt twee spelers van Gent die elkaar per ongeluk tackelden en zo een zekere try van Gent lieten schieten. We gingen rusten met 31-27.

De Gentse coach greep in en wisselde meteen 3 spelers en niet veel later nog 2. Gent begon toch meer in hun spel te komen, maar scoren leek maar niet te lukken. Het duurde tot de 63ste minuut (try van Gent) vooraleer Gent de handicap had weggewerkt. Die voorsprong waren ze niet veel later al weer kwijt toen B.W. Est een penaliteit scoorden. 6 minuten voor tijd scoorde Gent dan toch de ultieme punten 34-37. Het bleek bibberen tot de laatste seconde, maar Gent kon de voorsprong toch vasthouden. In een weinig hoogstaande match was uiteindelijk de overwinning het enige wat Gent van deze wedstrijd zou meenemen.