Gent Rugby schiet weinig op met gelijkspel

maandag 28 november 2011 15u38 | Mathias De Schrijver | reageer
Trefwoorden: , , , .

Gisteren moest en zou de eerste ploeg van Gent Rugby winnen van Kituro 3, wou het met een geruster gemoed de winter kunnen ingaan. Gent, dat sinds vorige week (overwinning tegen Brussels Celtics) niet langer moedeloos laatste stond, mocht in geen geval toelaten dat rechtstreekse concurrent Kituro 3 zou weglopen. Het kon bij een overwinning zelfs voor het eerst dit seizoen weg geraken van de laatste plaats.

Kituro had echter weinig zin om Gent een cadeau te doen en startte furieus. Gent kon niet veel meer doen dan de schade beperken, iets waarin het dit seizoen maar al te goed is geworden. Opnieuw slaagde Gent er niet in ook de weinige kansen om te zetten in punten. Waar Gent in de thuismatch nog de evenknie of zelfs de betere was, moest het nu Kituro toelaten de bovenhand te nemen. Daar zal de aanwezigheid van een stevige schare spelers, supporters en geblesseerden van ‘s lands competitieleider (Kituro 1) wel voor iets tussen gezeten hebben. De logische ruststand was 10-0 (T: 2-0).

Zoals zo vaak echter ben je nooit klaar met Gent. De Gentenaars lieten even zien waarom ze vorig jaar terecht het behoud afdwongen in de terugronde en knokten bikkelhard en onverbiddelijk terug. Met een try, conversie en 2 penalties kwamen de Gentenaars op gelijke hoogte met Kituro (13-13, T:2-1). Na hard knokken aan beide kanten konden alletwee de partijen aanspraak maken op de overwinning, maar een gelijkspel is uiteindelijk een billijk verdict, waarmee Gent jammer genoeg weinig kan aanvangen.

Ook de tweede ploeg van Gent haalde niet het gewenste resultaat. Met Gent Dragons – Maasland stonden de nummers drie en vier van de tweede regionale tegenover elkaar. Bij een overwinning kon Gent zich vrijwel zeker handhaven op de derde plaats, bij een nederlaag moest het Maasland voor zich dulden.

Gent startte goed, maar moest wel dulden dat het veel sterkere pack van Maasland alle scrums eenvoudig won. Hierdoor kampeerde Gent op eigen helft en kon weinig aanvallend geweld gebruikt worden. Wat de Dragons mankeerden in kracht, hadden ze te over in snelheid en dit lieten ze dan ook zien. Twee klasseflitsen van Gent (tweemaal vertrokken op eigen helft) zorgden voor een erg comfortabele 12-0 voorsprong na twintig minuten. De try van Maasland gaf hen echter waar ze na zoveel dominantie recht op hadden. Vlak voor het rustsignaal scoorde de Gentse lijn nog een derde keer: 17-5 (T:3-1) aan de rust.

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld, maar de Gentse defensie was duidelijk sterk en ondoordringbaar. Het was vooral in de spelhervattingen dat Gent achteruit werd gedwongen, en deze fases zorgden dan ook voor verschillende scoorgelegenheden voor de ploeg uit Maaseik. Gent hield goed stand maar kreeg toch twee tries tegen. Vlak voor affluiten kreeg de Gentse ploeg het deksel op de neus. Net na de conversiepoging werd afgefloten bij een 17-22 (T:3-4) stand.