Lapis Lazuli

donderdag 12 januari 2012 9u02 | Gudrun (tekst), Shauni Cloostermans (beeld) | 1 reactie
Trefwoorden: , , , .

Lapis Lazuli Sinds september komt een veertigtal leerlingen van het Koninklijk Atheneum Mariakerke (KAM) elke woensdagnamiddag samen om hun nieuw toneelproject in elkaar te steken. Zij worden begeleid door professioneel regisseur Herwig De Weerdt en professioneel breakdancer Sam De Waele.

Ook tijdens de tweede week van de kerstvakantie werkten ze volop aan een schitterend toneelstuk, waarvoor ze zelf de titel ‘Lapis Lazuli’ kozen.

De acteurs zijn leerlingen uit alle jaren en richtingen die willen deelnemen. Er wordt geen auditie georganiseerd, iedereen mag en kan meedoen. Ook het onderwerp en de tekst worden gaandeweg gecreëerd, vanuit de leerlingen zelf. Vorige jaren zijn dat soms luchtige vrolijke teksten geworden, hilarische voorstellingen, met geniale vondsten.

Maar schooltoneel hoeft niet gelijk te staan met lichte onderwerpen en jongensachtige vrolijkheid. De leerlingen zijn ook met veel ernstigere, diepgravendere onderwerpen bezig, en dit jaar resulteerde dat in een hard, aangrijpend toneelstuk. Vandaar ook dat er een leeftijdsadvies gegeven wordt van 12+.

“Ik droom, als ik de sterren zie.
’s nachts, als ik vanuit de ingang van mijn grot,
dan droom ik.
Terwijl ik naar de hemel kijk en al de sterren zie,
droom ik dat alle sterren die ik zie,
geen sterren zijn, maar diamanten.
En als er dan een vallende ster zou zijn,
dan zou er een diamant vallen, hier naast mijn voeten.
En dan zou mijn leven plots, ineens, helemaal anders zijn.
Gedaan met in grotten te kruipen, gedaan met explosieven te plaatsen.
Gedaan met trommelvliezen die springen en bloed uit mijn oren.
Want dan heb ik een diamant,
dan ben ik een diamant.
En diamanten zijn hard, kei kei hard.”

Lapis Lazuli

‘tToneel is trots u ook dit jaar dus te kunnen uitnodigen, voor het tiende jaar op rij.

Vrijdag 13 januari om 20u00
Zaterdag 14 januari om 20u00
Zondag 15 januari om 15u00
Atheneum Mariakerke, A. Casier de ter Bekenlaan 26 in Mariakerke.
Toegangskaarten € 6 (enkel voorverkoop)
Reserveren bij acruyt@skynet.be of via 0478/831156

© 2012 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Lapis Lazuli

  1. Reactie van sare123

    top !!!!!!!!