Simon de Mirabellostraat

donderdag 12 januari 2012 2u53 | Peter van Schuylenbergh | 13 reacties
Trefwoorden: .

Heeft u ook een foto voor deze rubriek? Mailen mag naar fotoredactie@gentblogt.be of u kunt uw foto ook kwijt op onze flickr-groep.

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2012 GENTBLOGT VZW

13 reacties »

 1. Reactie van jos tavernier

  ongewoon.

 2. Reactie van Arnold

  Jean Ray’s Malpertuis?

 3. Reactie van Roland

  Makaber, zo is mijn buurt niet!

  • Reactie van Abrimont

   markaber kan mooi zijn, al zou ik het eerder als film noir effect zien. Ik had de foto gemaakt om te tonen dat op het eerste dagdagelijkse zicht weinig interessante gebouwen toch zeer fotogeniek kunnen zijn, (het tegenovergestelde is trouwens ook niet zelden het geval).

 4. Reactie van Roland

  Op de hoek, was ooit het café “bij Jozef”

  • Reactie van Abrimont

   ik meen dat ik er ooit nog een kruidenierswinkeltje heb weten zijn, dat moet in 82 geweest zijn denk ik (toen woonde ik net achter die hoek). waarschijnlijk de periode na het café ? lleszinds vind ik dergelijke info erg leuk, het geeft een extra dimensie.

   • Reactie van Roland

    Ik denk dat het kruidenierswinkeltje op de andere hoek was, daar waar nu nog de resten van een nachtwinkel zijn. Achter het schuilhuisje aan de tramhalte was er toen ook nog eenwarme bakker en patissier.
    Uiteraard vind ik de foto zeer mooi.

    • Reactie van Abrimont

     ik vind de wijk erg interessant en heb steeds mijn hart verloren aan het prinsenhof, een stukje Gent dat soms wordt vergeten (misschien juist daarom ook wel zo aangenaam).

    • Reactie van Abrimont

     ah ja schuilhuisjes,
     frustrerende objecten voor een fotograaf -)

     ik moet me vandaag de dag in de onmogelijkste bochten wringen om verkeersborden en -lichten, auto’s, reclamepanelen, moderne dakramen in oude daken e.d. te omzeilen.

     • Reactie van Roland

      Te veel van het “goede”, ik erger mij ook aan al die borden en panelen.

    • Reactie van MS

     dit was in de jaren ’60 ‘t stamcafé van ons vader – wij woonden destijds enkele huizen verder in de straat.
     Mooie foto !

 5. Reactie van nice as ice

  echt mooie foto!

 6. Reactie van jaklien

  Ik heb in de Mirabellostraat gewoond van 1956 tot 1963. De kruidenierswinkel op de hoek werd uitgebaat door ene “Nestor”. Ik weet het goed, want ik heb er ooit snoepjes gestolen en heb dus van heel nabij kennis gemaakt met zijn woede :-). De bakker aan de overkant werd uitgebaat door iemand die “De Boose” heette. Waar is de tijd.