Vox Mago brengt Zelenka

donderdag 8 maart 2012 9u07 | San (tekst), Vox Mago (beeld) | reageer
Trefwoorden: , , .

VoxMago Klassieke muziek, het is niet echt aan mij besteed. Vergis u niet, het is niet alsof ik dat niet goed vind. Integendeel. Ik heb er alleen niet het geduld voor om er echt naar te luisteren.

Eenmaal per jaar maak ik daar een uitzondering op. Eenmaal per jaar ga ik niet alleen naar klassieke muziek luisteren, ik ga naar een kooroptreden dat over het algemeen zelfs religieuze muziek brengt. Vorig jaar heb ik daar al eens over geschreven en de mensen die erbij waren zullen mij niet tegenspreken: het was magisch mooi. Ik ben uiteraard bevooroordeeld, want twee van mijn beste vriendinnen zingen mee, maar eigenlijk toch ook niet: het was gewoon heel goed.

Net zoals vorig jaar treedt VOX MAGO ook dit jaar weer op. VOX MAGO, dat is het kamerkoor van de Academie voor Muziek, Woord en Dans en het concentreert zich dit jaar op vocale barokmuziek uit de 17de en 18de eeuw. Het is nu al het vierde jaar dat ze een concert brengen en ook dit jaar hebben ze weer een mooi programma in elkaar gestoken.

De componist van dienst dit jaar is Jan Dismas Zelenka. Naast drie Goede Vrijdagmotetten brengen ze het miserere, Dixit Dominus en de mis Gratias Agimus Tibi. Het orkest van de academie, voor deze concertenreeks uitgebreid met leerkrachten van de school, zal weer zorgen voor een prachtige begeleiding.

VoxMago

Mijn tickets heb ik al in handen en ondertussen is het voor mij zo een beetje traditie geworden, want het is een uitstap geworden voor mij en mijn oudste dochter. Altijd leuk, zo een one-on-one moeder-en-dochter-uitstap en een geluk dat zij er evenveel naar uitkijkt als ik.

Eén advies: ga zelf ook kijken. ‘t Is echt de moeite.

Praktisch
Waar: Sint-Martinuskerk, Ekkergem-Gent
Wanneer: Vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2012, telkens om 20 u.
Kaarten: € 8 vvk / € 10 kassa; reservatie mogelijk via www.voxmago.be of telefonisch 0473/96.36.56; info info@voxmago.be
Koor & orkest: VOX MAGO en leekrachten en leerlingen van MAGO
Solisten: Helena Maes, sopraan; Bart Uvyn, altus; Steven Mariën, tenor; Pieter Coene, bas
Algemene leiding: Patrick Debrabandere

© 2012 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.