BK rope skipping: Sipiro Gent geselecteerd voor WK in Florida

maandag 12 maart 2012 9u25 | Michel Vuijlsteke | reageer
Trefwoorden: , .

Op zondag 11 maart 2012 organiseerde de Gentse rope skippingclub Sipiro het Belgisch Kampioenschap rope skipping. Er werden niet alleen medailles maar ook tickets voor het WK in Florida uitgedeeld. Sipiro greep net naast de medailles maar kon zich wel plaatsen voor het WK in Florida!

Zondag 11 maart had in de sporthal Bourgoyen in Gent het Belgisch Kampioenschap rope skipping voor meisjes plaats. Er werd niet alleen gestreden om de eretitel maar ook om tickets voor het wereldkampioenschap en ‘Youth Tournament’ in Florida. De organiserende club Sipiro deed het ook zeer goed! Bij de meisjes beloften (12 – 14 j) sleepte het team SkipUp B1 uit Edegem de gouden medaille in de wacht.

Sipiro Fien (Fien Rooms, Helena Rombout, Laura Wils, Justine De Kuysscher) behaalde de zesde plaats en greep net naast een ticket voor het Youth Tournament in Florida. Bij de junioren (15 – 17 j) mag het team Junior Handles uit Deinze zich Belgisch kampioen noemen.

Het juniorenteam Sipiro Jana (Floriane Van Doren, Anouk De Buck, Jelke Nelis en Jana Bracke) haalde net niet het podium en werd dus vierde maar kon wel een ticket bemachtigen voor het ‘Youth Tournament’ in Florida. Bij de senioren (+18) ontving het team Recrean meisjes 1 uit Oudenaarde het eremetaal. Ook in deze categorie strandde Sipiro team 1 (Ellen De Buck, Elisabeth Vandevoorde, Ine Billiet en Els Vancompernolle) op de vierde plaats maar het team kon zich wel plaatsen voor het wereldkampioenschap in Florida.

In bijlage vindt u een foto van de geselecteerde teams voor het WK (vlnr: Recrean meisjes 1, Hipe Skip, Handles 1, Sipiro 1, Recrean meisjes 3).