Dood, verderf en koekjes me melk! Op een kerkhof!

vrijdag 7 september 2012 10u05 | Maarten (tekst), Femke Baeke (beeld) | reageer
Trefwoorden: , , , .

Ik weet niet hoe ’t met jullie zit, maar ik, ik heb een schijthekel aan zondagen. Zondagen doen niets, zondagen bestaan meestal uit een kater. En op een zondagavond voel ik meestal de grootste droevige leegte, alsof ik alle plezier al in de week heb opgebruikt, en geen druppel meer over heb.

Nu zondag wordt anders!

Waarom ?

Wel, nu zondag is het Open Monumentendag (duh). En op die Open Monumentendag doe ik samen met nog een aantal andere jonge creatievelingen een project rond een monument. Eentje dat we zelf mochten kiezen. Zo is het gekomen dat er Dood, verderf en koekjes me melk op Campo Santo in Sint-Amandsberg (Visitatiestraat 13) komen te staan te wezen te zijn. Ga ook gerust eens naar de andere kijken op onze megaultracoolmooihippe blog, openmonumentendagundercover.wordpress.com

Nu, wat kan je er verwachten, hoor ik je tegen je computer roepen.
Wel, ik heb zo’n boekje gevonden met informatie over ’t Campo Santo, en ik heb al een rondleiding gekregen daar. En ik ben er zelf ook al gaan kijken. Zie mij denken (foto door Femke, die hier ook veel mooie fotootjes doorstuurt, da’s mijn liefje).

CampoSanto

En op basis daarvan maak ik allemaal illustraties, die ik dan in ’t oude deel van ’t kerkhof ga opzetten. Ter ondersteuning van de rondleidingen (die overigens doorgaan om 10 en 14 u.), maar ook met bordjes met info erbij, zodat je gewoon je ONVERZADIGBARE NOOD AAN INFORMATIE kan stillen.

Je wil al ’n voorbeeldje? Wel, deze is ’t leukst tot nu toe:

CampoSanto

(Niet letten op de rommel)

Als je ’t verhaal van deze postbode wil weten, jah, wel, dan verwachten we je nu zondag op Campo Santo! Tot dan! Kom gerust een babbeltje slaan. Ik ben de jongen met het zwarte strikje aan. En de krulletjes.

© 2012 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.