Je ruist in mij

vrijdag 1 februari 2013 9u55 | Max Van Hemel | reageer
Trefwoorden: , , , , , .

Een boekvoorstelling, daar zijn we al eens voor te vinden. Allez, laten we eerlijk zijn, ge moet er ons ook goesting voor geven.
Het mailke met de vraag of we naar de persvoorstelling van Je ruist in mij wouden komen, opende met deze tekst:

Voor jou

het verlangen
naar tekens
die we beiden verstaan?

je ruist in mij
stemloze lippendienst
ik lief je

aarzelend voel ik
je hart
kloppend
aanwezig

En dat geeft goesting … Op zijn minst!
Zeker zo vlak voor het begin van de poëzieweek.

JeRuistInMij JeRuistInMij

Je ruist in mij is een verzamelboek van gedichten, geselecteerd door Dirk Terryn. Dirk is al van kindsbeen af verzamelaar van gedichten. Voor mij zijn het niet allemaal zo’n bekende namen, maar kwaliteit is het zeker (noot: wie het boek liever koopt omdat er bekende namen in staan, dan geef ik u deze alvast al mee: Toon Tellegen, Bart Moeyaert en Geert De Kockere, alsok van gevierde songwriters als Spinvis en Eva De Roovere). Bij de voorstelling kwamen verschillende vrienden van Dirk een gedicht voorlezen en “mijn God, wat was dat fijn”. Een zaaltje vol extase en goesting dat ge daar van krijgt!
Het boek is geïllustreerd door de Gentse Sabien Clement die we nog kennen van haar boek Jij lievert uit 2002.

Kortom, dit is een leuk boek dat de fantasie doet opborrelen. Zeker een aanrader vóór het slapengaan :)

Het is te koop via de betere boekhandel of via de website www.eenhoorn.be en kost € 24,95 (ideetje: Valentijn binnenkort …)

© 2013 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.