Laat senioren betalen voor bussen en trams

donderdag 2 mei 2013 9u47 | Redactie | 3 reacties
Trefwoorden: , , , , .

Twee gemeenteraadsleden van de Gentse meerderheidspartijen Open Vld en Groen roepen dinsdag in een gezamenlijk opiniestuk op om senioren te laten betalen voor bussen en trams van De Lijn. Opvallend, zeker gezien de twee partijen het in Gent lang niet altijd eens zijn over mobiliteitsvraagstukken. Het standpunt van Open Vld en Groen lokte ondertussen op 1 mei al een reactie uit van sp.a-gemeenteraadslid Sven Taeldeman.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2013 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

 1. Reactie van wieske

  als ik in gent op den tram zit,zie ik toch weinig senioren !!!
  ik zie vooral mensen van vreemde origine die luid bellen en ook bijna gratis op de tram zitten !!!

 2. Reactie van rony coekaerts

  ik ben een senior. vroeger betaalde ik als invalide 30euro en ook hetzelfde mijn echtgenote. nu betaal ik niks meer maar mijn vrouw wel volle pot.
  ik begrijp wel dat die bus of tram niet voor niets kan rijden maar als men ons gepensioneerden laat betalen dan wil ik wel dat men iets meer controle instelt op al die zwartrijders, van welke bevolkingsgroep dan ook.
  ik weet dat pakken mensen niet in orde zijn op lijn 4 maar controleurs mijn hoela!

 3. Reactie van TSJOK

  Ik voel wel mee met de senioren, die alle dagen dapper naar de palliatieve in Palfijn of het rusthuis in Evergem bussen – trammen om hun partner, die hun na 60 jaar huwelijk niet eens meer herkent. Nu moeten ze bovendien nog betalen voor de rit volgens dit voorstel. Kontrole op zwartrijders ? In de 23 jaar dat ik regelmatig lijn 3 neem : 2 maal gecontroleerd.