Opnieuw krotwoningen aan Wondelgemse Meersen

woensdag 9 oktober 2013 10u24 | Redactie | 3 reacties
Trefwoorden: , , .

Een twintigtal Roemeense Roma met jonge kinderen woont al maanden in enkele krotten aan de rand van de Wondelgemse Meersen. Vlakbij de plaats waar vier jaar geleden al eens een groep Roemenen in krotten opdook. Het is er volgens de brandweer zeer onveilig. Over twee weken moeten de Roemenen er weg zijn.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2013 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

 1. Reactie van ik

  Termont brengt ze binnen en wij als Gentenaar hebben er de last van. Roma’s kraken de huisjes op Wondelgemse meersen en er is een inbraakplaag op Wondelgem ( rond die buurt) Tja die arme zielen zullen er weeral niets mee te zien hebben pfffffff

 2. Reactie van rony coekaerts

  @ik,
  sorry, roemenen hebben het volste recht om naar hier te komen en volgens ik niet weet, maar jij blijkbaar wel, heeft burgemeester termont geen uitnodiging richting roma gestuurd.
  “joepie, er zijn roma, dan kunnen we ongestraft inbreken in de wijk want die zigeuners zullen toch de schuld krijgen.”
  even naar je raszuivere buren kijken:-)
  ach, het is oud als de mensheid. steeds zijn het anderen die de schuldenbok zijn: de joden, zigeuners, die van het andere dorp…..

 3. Reactie van Jimmy

  Beste Rony…
  “ik” heeft op geen enkel moment gezegd, of ook maar laten uitschijnen dat “joepie, er zijn roma, dan kunnen we ongestraft inbreken in de wijk want die zigeuners zullen toch de schuld krijgen.”… Dit is je eigen interpretatie, en naar mijn gevoel totaal onterecht en totaal misplaatst. Er is écht wel een grens aan het politiek correct zijn! Gezien “ik” het ook nooit over rassen of raszuiverheid gehad heeft kan ik ook alleen maar besluiten dat jij daar schijnbaar mee bezig bent in grote tegenstelling tot “ik”…
  Meen ik die laatste paragraaf nu? Ja en nee. Nee omdat ik er van overtuigd ben dat je geen racist bent, ja omdat ik moet vaststellen dat je eigenlijk evenveel vooroordelen hebt als een racist… Het stelt me steeds meer teleur dat indien je je als politiek correct links conservatieve opstelt (en dan heb ik het niet op jou persoonlijk, ver van zelfs) alle vooroordelen toegelaten zijn zijn.