HaHa XL

maandag 4 augustus 2014 8u06 | Hendrik Braet | 5 reacties
Trefwoorden: .

Hier in Heirnis was het te doen dit weekend. De zon droop vrolijk van ieders vel. Op de rommelmarkt wisten smaak en wansmaak elkaar broederlijk te aaien.

front


© 2014 GENTBLOGT VZW

5 reacties »

 1. Reactie van Arnold

  De concierge van de collega’s!!

 2. Reactie van Jimmy

  Baconfoi!

 3. Reactie van FrankBombeke

  Blij dat Solex-man nog steeds rondrijdt. En het is niet de eerste maal dat hij zijn verschijning op Gentblogt maakt.

 4. Reactie van Daniël Verhoeven

  Voor een groot aantal bewoners was die Rommelmarkt op 2 en 3 augustus wel een nachtmerrie. Geplukt van de blog van een bewoner:

  Ik had linten op het voetpad geplakt om aan te geven dat mijn voordeur moest vrij gehouden worden. Ik heb de verkoper en zijn echtgenote, die uit Wetteren kwamen, er onmiddellijk op gewezen dat er twee fietsen binnen stonden en dat hij mij de doorgang niet mocht belemmeren. Daarop antwoordde de bezoekende verkoper dat hij wel betaald had voor vier meter. En zo staat het inderdaad ook op de website van de Dekenij. Maar ik gaf niet toe. Het is mijn deur.

  Toen ik zelf eens wou rondlopen op de markt, bleek dat ik mijn de sleutel van mijn voordeur vergeten was. Penibele situatie. Nu mijn zoon was wel binnen maar die sliep nog. Toen ik terugkeerde belde ik aan maar hij werd niet wakker. Ik zei tegen de man en vrouw uit Wetteren dat ik nog een rondje ging lopen en dat mijn zoon wel zou wakker zijn als ik terugkwam.

  In feite was ik heel zeker dat hij wakker zou zijn, want ik had mijn GSM bij en zijn smartphone ligt altijd op zijn nachttafeltje. Voor ik bij mijn terugkeer mijn straat inliep, belde ik mijn zoon wakker en vroeg hem om onmiddellijk naar beneden de komen om de deur open te doen.

  Wat hij ook deed. Maar dat wist onze verkoper uit Wetteren niet. Die dacht ik ga die Gentenaar eens intimideren. Ha, ik mag mijn spullen niet voor zijn voordeur leggen. Hij stond wijdbeens voor mijn voordeur met zijn handen op zijn rug. Maar toen deed mijn zoon de deur open. En aangezien Wetteren zijn rugdekking niet had verzorgd, zakte het air dat hij zich had aangemeten in als een pudding.

  Maar zo zie je maar wat de organisatie van een rommelmarkt zonder respect voor de bewoners allemaal kan te weeg brengen. In feite zet de Deken iedereen tegen iedereen op en als het erop aankomt gebaart hij van krommen haas. Hij stelt dan dat hij niet verantwoordelijk is voor gebeurlijke ongevallen, en dat staat ook zo op de website waarvan ik achterhaald heb dat ze van hem is, alhoewel zijn naam er nergens opstaat.

  Er is geen ‘opt out’ voor de bewoners voor deze rommelmarkt. Aan de bewoners wordt niet gevraagd of zij deze invasie van handelaren van overal in Vlaanderen wel zien zitten. Zij moeten maar slikken dat hun voordeuren en garagepoorten ingenomen worden door mensen die van ver nog van dichtbij iets met de wijk te maken hebben.

  Er wordt bovendien gretig binnengeloerd door dat gespuis. Privacy nul.

  In de rijkere buurten van Gent zie je geen rommelmarkten. De bewoners zouder er een deurwaarder en advocaat op afsturen. In de volkswijken mag het wel.

  En zo denken de jonge gezinnen in de wijk er ook over. Die gaan lopen tijden de wijkfeesten.

  De rommelmarkt creëert bovendien een gevaarlijke situatie voor rolstoelgebrukers, buggies, bakfietsen, rollators en voor bewoners die plost ziek worden tijdens het gebeuren.

  Voor mijn rechtoverbuurman moest de ambulance gebeld worden. Die heeft er tien minuten over gedaan om van in de forelstraat tot in de karperstraat te geraken. Gerlukkig was het niet levensbedreigend… maar wat als het dat wel is.

  Wat als er ergens een brandje uitbreekt…

  Een anti-rommelmarkt heirnis actiegroep zit er aan te komen.